UFC

Enganu komentarisao borbu protiv Džonsa: Borba koju bih volio imati

Bivši šampion teške kategorije UFC-a Frensis Enganu i sadašnji Džon Džons su sigurno borba iz snova za sve fanove borilačkih sportova

Enganu komentarisao borbu protiv Džonsa. Screenshot/Twitter

N. H.

7.3.2023

Bivši šampion teške kategorije UFC-a Frensis Enganu (Francis Ngannou) i sadašnji Džon Džons (Jon Jones) su sigurno borba iz snova za sve fanove borilačkih sportova. 

S obzirom na odsutnost iz akcije Enganua, to je nešto zbog čega fanovi nagađaju hoće li se 36-godišnjak vratiti ili ne.

Enganu je napustio UFC nakon što su propali njegovi pregovori s Dejnom Vajt (Dana White) zbog određenih zahtjeva u ugovoru.

Nedavno je Enganu, koji je sada slobodan agent, otkrio da se želi vratiti u UFC nakon što se okuša u boksu, ali je Vajt umanjio mogućnost njegovog povratka. Uprkos tome, kamerunsko-francuski borac je pratio nedavne događaje u teškoj kategoriji.

Na svom YouTube kanalu, Enganu je komentarisao rezultate glavnog događaja UFC-a 285u kojem je Džon Džons savladao Sirila Gana (Cyril Gane) i osvojio naslov prvaka u teškoj kategoriji u subotu.

- Znao sam da će Džons pobijediti u ovoj borbi, ako se psihički pojavi u dobrom prostoru, a ne kao u posljednje dvije borbe. Nisam mislio da će ta borba biti tako kratka. Mislio sam da će ova borba trajati duže. Bio sam iznenađen načinom na koji se meč završio – rekao je Enganu i potom dodao:

- Mislim da je i on (Džon) ostao iznenađen kada je vidio Sirilovu reakciju, jer se nije ni branio. Nije mislio da će predaja doći s mjesta gdje se nalazio. Bila je to sjajna izvedba Džonsa – dodao je Frensis.

Popularni „Predator“ je komentarisao i izglede za borbu protiv „Bonesa“:

- Borba koju bih volio imati, ali nažalost nismo blizu toga. Taj meč se nije dogodio i vjerovatno se neće dogoditi sada kad ima vrlo dug ugovor s UFC-om. Dakle, to se neće dogoditi – otklonio je sve sumnje Frensis Enganu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.