NIJE SVE CRNO

Džošua i Vajlder koriste prilike zbog propale borbe Fjurija i Usika

Otkazana borba između Tajsona Fjurija i Oleksandra Usika je rastužila mnoge fanove, ali izgleda da će naći dostojne zamjene dovoljno brzo

Posrnule zvijezde boksa koriste prilike. AP

23.3.2023

Otkazana borba između Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Oleksandra Usika (Usyk) je rastužila mnoge fanove. Ipak, nije sve tako crno, pošto je lista odličnih boraca dovoljno duga, a i ovdje su u pitanju borci koji imaju mnogo manje da izgube od eventualnog poraza. 

Džouša je spreman

Entoni Džošua (Anthony Joshua) je preko svog promotera Edija Herna (Eddie Hearn) kazao kako njega interesuje borba sa Fjurijem. 

On u ovoj godini ima dvije zakazane borbe. Prvo sa Džermejnom Frenklinom (Jermaine Franklin) 1. aprila, a onda i sa Dilijanom Vajtom (Dilian Whyte). Ukoliko bi pobijedio u te dvije borbe, sigurno je da će se oprati od poraza upisanih protiv Oleksandra Usika, u kojima je bio dosta slabiji nego inače. 

- Ne mogu reći da ću samo sjediti sa strane i čekati ovog ‘starkelju‘. Tu su i ostale sjajne borbe koje mogu odraditi. Ostanem li bez Fjurija u svom rezimeu, neću vječno žaliti zbog svoje bokerske karijere. Ako on želi meč, želim ga i ja. Ako on ne želi, nije me briga -  rekao je Džošua koji očito ne planira gubiti previše vremena.  

Vajlder je spreman potpisati

Deontej Vajlder (Denotay Wilder) je u problemima što se tiče pronalaska borbi. On se tri puta borio sa Fjurijem, tako da je ta borba malo vjerovatna.

Usik, s druge strane, izgleda nedostižno u ovom trenutku. Ukrajinac ima zakazanu borbu protiv WBA šampiona Danijela Duboaa (Daniel Dubois), a ako je on povrijeđen, na scenu stupa hrvatski borac Filip Hrgović. 

Vajlder će se najvjerovatnije morati boriti sa Endijem Ruizom (Andy), koji je izazvao Fjurija, za to upražnjeno mjesto. 

Vajlderu je opcija i borba sa bivšim šampionom teške kategorije UFC-a Frensisom Enganuom (Francis Ngannou). 

Bilo kako bilo, fanovi boksa neće ostati uskraćeni za dobre borbe, iako će vrlo vjerovatno morati sačekati duže nego što bi inače da se zvijezde sporta dogovore.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.