LEGENDARNI FUDBALER

Vejn Runi postaje bokser: Spreman za borbu protiv influensera

Jedan od najboljih fudbalera u historiji Engleske bi mogao ući u ring i odraditi bokserski meč sa američkim influenserom Džejkom Polom

Runi: Sprema se za bokserski debi. AP

N. H.

3.4.2023

Jedan od najboljih fudbalera u historiji Engleske Vejn Runi (Wayne Rooney) bi mogao ući u ring i odraditi bokserski meč sa poznatim američkim influenserom Džejkom Polom (Jake Paul).

Problematična legenda

Runi je svoju karijeru započeo u Evertonu, da bi prelaskom u Mančester junajted postao legenda, kako ovog kluba tako i cijele Premijer lige. Španski list Marca piše da se slavni Englez sad sprema na novu karijeru – onu u boksu.

Promoter Edi Hern (Eddie Hearn) vjeruje da Runi može imati odličnu karijeru kad su u pitanju egzibicijske borbe. Englez je tokom svoje profesionalne karijere u fudbalu bio poznat kao prilično problematičan, a pogotovo dok je bio član Evertona. Mada Aleks Ferguson (Alex) ga je koliko-toliko uspio držati pod kontrolom.

Zašto bi Runi želio borbu?

Njemu bi protivnik mogao biti Džejk Pol, popularni influenser koji je postao bokser. Pol je prije pet godina debitovao kao bokser, a do sad se borio sa poznatim borcima, najčešće bivšim MMA borcima, kao što su Ben Askren, Tajron Vudli (Tyron Woodley) i Anderson Silva.

Runi je poznati fan boksa i zato želi okušati sreću u ringu. Hern tvrdi da ga je Runi znao i ranije kontaktirati i tražiti od njega da mu, što prije, organizuje borbu, ali ga je promoter ignorisao jer je Englez bio u pijanom stanju.

Ipak, čini se da je ovaj put situacija drukčija i da bi zaista moglo doći do borbe.

Prema navodima, borba bi se održala na legendarnom stadionu Old Trafordu, na kojem je Runi napravio svoje ime u dresu Junajteda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.