LEGENDARNI ENGLEZ

Vejn Runi postaje bokser

Runi je odlučio napraviti pauzu u trenerskoj karijeri i posvetio se komentarisanju utakmica

Vejn Runi. Instagram

Z. K.

5.3.2024

Vejn Runi (Wayne Rooney) odlučio je privremeno prekinuti neuspješnu trenersku karijeru i postati bokser. Nakon fantastične igračke karijere Runi se okušao u trenerskim vodama. 

Dobio otkaz

Prvo je vodio Derbi u kojem je dobio otkaz nakon što je ispao iz Championshipa, potom neuspješno i američki D.C. Junajted, a 2. januara je nakon samo 15 utakmica smijenjen u Birmingemu s kojim je bio posljednji u Championshipu.

Runi je odlučio napraviti pauzu u trenerskoj karijeri, posvetio se komentarisanju utakmica, a ono o čemu su britanski novinari pisali prethodnih dana se ispostavilo tačnim - slavni Englez postaje bokser.

Runi, koji je u mlađim danima bio i član amaterskog bokserskog kluba u rodnom Liverpulu, je u završnim pregovorima s Misfits fighting organizacijom čiji je vlasnik KSI, 30-godišnjak koji gradi karijeru kao influenser, bokser, glumac, muzičar...

Pet mečeva

KSI, koji u pet boks mečeva ima četiri pobjede, je potvrdio da je borba s Runijem blizu, a otkrio je i šta mu je Vejn rekao još prije dvije godine.

- Mislim da bismo mogli zaraditi mnogo novca. Rasprodali bismo stadion - poručio mu je tada Runi, a po svemu sudeći, do borbe će i doći ovog ljeta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.