NAKON ODBRANE TITULE

Džonson o penzionisanju: Moram se čuti s Habibom i Sent Pjerom

Nakon borbe je pitao gledatelje u dvorani da li žele da nastavi s karijerom, što je naišlo na ogroman aplauz i odobravanje

Demetrius Džonson. Twitter

E. Ć.

8.5.2023

Demetrius Džonson (Johnson) jednoglasnom odlukom sudija pobijedio je Adriana Moraesa na "ONE Fight Night 10" eventu. i tako sačuvao naslov prvaka u muha kategoriji.

Iako je brazilski borac imao ogromnu prednost u fizičkoj veličini, Džonson ga je pobijedio drugi put zaredom.

Džonson je najavljivao da će se nakon ove borbe sa Moraesom povući i otići u zasluženu penziju. Međutim, Amerikanac nije siguran u tu odluku.

Nakon borbe je pitao gledatelje u dvorani da li žele da nastavi s karijerom, što je naišlo na ogroman aplauz i odobravanje.

Kasnije je na press konferenciji Džonson rekao da će se morati konsultovati sa suprugom Destini (Destiny).

No, neće supruga biti jedina s kojom će se Džonson konsultovati oko završetka karijere.

- Popričat ću s kolegama, s Urijahom Faberom. Također ću se javiti i Džordžu Sent Pjeru (Georges St-Pierre), a pokušat ću doći i do Habiba Nurmagomedova (Khabib).

Razgovarat ću s njima i pitat ću ih zašto su završili svoje karijere. Oni su se mogli nastaviti boriti, a ja sam došao do trenutka kada mi je 36 godina.

Trebam li nastaviti s ovime i pružiti priliku ostalim borcima da me poraze i dodaju tu pobjedu u svoj rezime? Moram razmisliti oko puno toga - rekao je Džonson.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.