UFC BORAC

Kolbi Kovington prozvao borce boksa bez rukavica: Ne zanima me taj sport, a pogotovo istrošeni UFC borci

Boks bez rukavica je postao jedan od popularnijih sportova u posljednje vrijeme, ali Kovingtona to ne interesuje

Kovington: Prozvao boksere bez rukavica. AP

N. H.

15.5.2023

Kolbi Kovington (Colby Covington) nije fan boksa bez rukavica. Drugoplasirani borac u velter kategoriji UFC-a, za kojeg se očekuje da će izazvati Leona Edvardsa (Edwards) za pojas u nekom trenutku ove godine, zainteresiran je samo za sportiste borilačkih sportova koji se natječu na vrhu, a ne za bivše i istrošene UFC borcu.

Iako je boks bez rukavica u posljednje vrijeme postao jedan od popularnijih borilačkih sportova, Kovingtona to ne dira.

- Da budem iskren, nikad nisam gledao niti jednu od tih borbi. Ne zanima me takav sport, a pogotovo tipovi [koji] su samo isprani UFC-ovi borci. 

To su samo momci koji će se boriti na Indian Fairgroundsu jer nisu uspjeli u UFC-u, tako da govorimo o najvećem i najboljem poslu i najvećim i najboljim borbama, a to je samo u UFC-u. To je najbolja organizacija na svijetu – kazao je Kovington.

Neki od veterana UFC-a koji se tokom godina takmiče za BKFC uključuju bivšeg prvaka srednje kategorije Luka Rokholda (Rockhold), bivšeg kralja lake kategorije Edija Alvareza (Eddie) i bivšeg izazivača za naslov u perolakoj kategoriji Čeda Mendesa (Chad). U ovoj plejadi se nalaze mnogi bivši MMA borci. Ako Kovington upiše još neki poraz u UFC-u, možda i on promijeni pogled na ovaj sport koji postaje sve priznatiji u borilačkom svijetu. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.