DVODNEVNO TAKMIČENJE

Evropa džudo kup za seniore počeo u Istočnom Sarajevu, učestvuje 297 takmičara iz 25 zemalja

Našu zemlju će na takmičenju predstavljati ukupno 34 džudoka

Evropa judo kup za seniore počeo je danas. Fena

FENA

20.5.2023

Evropa judo kup za seniore počeo je danas u Istočnom Sarajevu, a učestvuje 297 takmičara iz 25 zemalja.

Održava se u dvorani Peki

Nakon što je Judo savez Bosne i Hercegovine početkom ove godine uspješno organizovao Evropa judo kup za juniore, najbolji tehnički organizator po izboru Evropske judo unije (EJU) za 2022. godinu u naredna dva dana bit će domaćin i Evropa judo kupa u Istočnom Sarajevu, ali ovoga puta za seniore.

Dvodnevno takmičenje na kojem će učestvovati 297 takmičara iz 25 zemalja održava se u dvorani Peki na Palama, a na tatami danas će izaći džudistkinje u kategorijama -48, -52, -57 i -63 kilograma, kao i džudisti u kategorijama -60, -66 i -73 kilograma.

Predsjednik Džudo saveza BiH Ognjen Pavlović vjeruje da će naša nacionalna asocijacija i ovoga puta opravdati visoke ocjene i pohvale koje je u prošlosti redovno dobijala u od zvaničnika EJU-a prilikom organizacije velikih takmičenja.

- Želimo nastaviti s kontinuitetom dobrih i kvalitetnih tehničkih organizacija, a vjerujem da ćemo se i ovoga puta u Istočnom Sarajevu iskazati kao dobar domaćin - rekao je predsjednik Džudo saveza BiH.

Najtrofejniji olimpijski sport

Našu zemlju će na takmičenju predstavljati ukupno 34 džudoka, a Pavlović kaže kako vjeruje da će bh. takmičari i ovoga puta dati maksimum kako bi potvrdili da džudo kao najtrofejniji olimpijski sport u BiH ima itekakvu perspektivu.

- Nezgodno je bilo šta reći ili obećati kada je riječ o rezultatima naših takmičara. Ipak, želimo da vjerujemo da dobru organizaciju možemo začiniti i s nekom medaljom - poručio je Pavlović.

Svečano otvaranje Evropa judo kupa bit će održano danas u dvorani Peki sa početkom u 16:00, saopćeno je iz Džudo saveza BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.