UFC

Kenonir želi novu borbu za titulu: Prvo ću ugasiti Vetorija, a onda dolazim po Adesanju

Džered Kenonir svoju narednu borbu ima 17. juna u Las Vegasu, a protivnik će mu biti Martin Vetori

Kenonir: Želi borbu za titulu. AP

N. H.

2.6.2023

Džered Kanonir (Jared Cannonier) se želi pozicionirati kao izazivač u srednjoj kategoriji i boriti s prvakom Israelom Adesanjom (Adesanya) na UFC događaju 293.

Kanonir će prije toga morati odraditi borbu s bivšim izazivačem Marvinom Vetorijem u glavnoj borbi večeri UFC on ESPN 47, koja je na programu 17. juna u Las Vegasu.

Otkako je izgubio od Adesanje, Kanonir se vratio pobjedom nad Šonom Striklandom (Sean Strickland) te želi završiti Vetorija, da bi potvrdio svoje mjesto izazivača na događaju 10. juna u Sidneju.

- Definitivno ću biti spreman za borbu u Sidneju. Moj pasoš je ažuriran, moje torbe će biti spakirane, a planiram nastupiti i sigurno ću biti spreman uskočiti i ostvariti to. Ali ko zna? – kazao je Kanonir pa dodao:

- Razgovara se o njegovom odlasku u polutešku kategoriju i napadu na taj pojas. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se odigrati. Ili će otići u polutešku i boriti se s Džamahalom Hilom (Jamahal Hill) ili nemaju drugog izbora nego da me stave tamo, jer to definitivno tražim nakon što ugasim Marvina – poručio je Kanonir.

Završavanje Vetorija neće biti lak zadatak. Italijan nije pobijeđen prekidom ni u jednoj od svojih 26 profesionalnih borbi. Ipak, „The Kila Gorila“ kaže da neće dati Vetoriju prostora za disanje dok se bore.

- Neću gubiti vrijeme. Pritisak, agresivnost i strast koju sam unio u cijeli kamp, koju sam unio u cijelu svoju karijeru, unijet ću i ovu borbu. Bit će zabavno, želim ući unutra i zabaviti se. Jednostavno volim ovaj sport. Volim se boriti, što ću i pokazati – zaključio je Džered Kanonir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.