HLADNOKRVNI KAMERUNAC

Enganua reagovao na podmukli potez bivšeg šefa: Ne zanima me to

Fransis Enganu, bivši prvak teške kategorije u UFC-u, reagovao je na pokušaj Dane Vajta da mu "ukrade" meč protiv Tajsona Fjurija

Enganu: Spreman za nove pohode. AP

N. H.

14.6.2023

Dana Vajt (White) zna bolje nego iko drugi da je razlog odlaska Fransisa Enganua (Francis Ngannou) iz UFC-a to što se Kamerunac htio obračunati u bokserskom ringu s Tajsonom Fjurijem (Tyson Fury).

To nije tajna i o tome se pričalo još dok je Enganu bio prvak UFC-a, a odlaskom iz ove organizacije i potpisom za PFL se ta mogućnost počela, barem s pravne strane, otvarati.

Ipak, Vajt nije mogao da se ne uplete. On je pokušao rasplamsati vatru između Džon Džonsa (Jon Jones), aktuelnog prvaka teške kategorije, i Fjurija, te je više puta kazao da želi organizovati taj meč. Sasvim slučajno dok Enganu pokušava dobiti tu borbu...

„Predator“ je reagovao na taj potez UFC-ovog predsjednika relativno opušteno.

- Ne zanima me to. Postoji razlika između onog što Vajt priča i Fjuri želi. Kako sada stvari stoje, vjerovatnije je da ćemo mi dobiti taj meč, ali ništa nije dogovoreno. Fjuri se neće boriti u MMA-u. Neće se boriti u kavezu. On želi isključivo borbu u ringu – rekao je Enganu, pa nastavio:

- Već smo ranije razgovarali prije nego su oni došli do potencijalne borbe u decembru. Vidjet ćemo šta će biti nakon što on završi posao tada. Mi i dalje želimo dvije borbe. Ja ću u kavez definitivno u 2024. godini, a kada ću u ring, još nije sigurno. I dalje je ova godina moguća – dodao je Enganu na gostovanju u podcastu „The Schmou“.

U međuvremenu, Enganu bi mogao dogovoriti meč protiv Dionteja Vajldera (Deontay Wilder), koji je u jednom prijenosu organizacije PFL kazao kako se bliži dogovor između njih. 

Dogovor je da bi se trebale održati dva događaja. Jedan u bokserskom ringu, a drugi u kavezu. 

Sigurno je da neće nedostajati uzbuđenja što se tiče manifestacija vezanih za tešku kategoriju boksa i MMA. Naravno, ukoliko se svi uspiju dogovoriti oko finansija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.