KAZAHSTAN

Bivši svjetski prvak u boksu poludio nakon svađe i počeo udarati čovjeka koji drži maloljetno dijete

Pokušao sam okončati sukob, ali on je iskoristio dijete i napao me s leđa, kazao je Beibut Šumenov

Bokser napao čovjeka. Screenshot/Instagram

N. H.

12.7.2023

Beibut Šumenov (Shumenov), bivši svjetski prvak u boksu, izazvao je ogroman incident kada je u jednom restoranu pretukao čovjeka koji je u naručju držao malo dijete.

Šumenov je bio iznerviran jer su se prije toga njegov sin i sin tog čovjeka potukli. On je tada došao do čovjeka i počeo se svađati s njim, a kasnije ga i pretukao.

Postupak protiv huliganizma

Nije mu smetalo ni što taj čovjek drži svoje maloljetno dijete koje je također bilo žrtva nasilnog čina.

- Pokrenut je postupak zbog huliganizma. Ima elemenata lakšeg kaznenog djela, a snimka će sve pokazati. Šumenov je bio trijezan - rekao je zamjenik ministra unutrašnjih poslova Kazahstana Kairat Suntaev u razgovoru za portal zakon.kz.

Incident se dogodio u jednom tržnom centru u Astani, a do tučnjave je došlo zbog svađe djece na igralištu. O svemu se oglasio i Šumenov koji je na svom Instagram nalogu objavio i snimku incidenta.

Druga strana priče

- Pokušao sam zgrabiti ovog čovjeka s leđa, ali nije me pustio, nego se branio držeći dijete u rukama. Koji otac to radi? Da je mojoj porodici nešto prijetilo, sakrio bih ih iza sebe. 

Pokušao sam okončati sukob, ali on je iskoristio dijete i napao me s leđa, pokušavši me izbosti. Sve se može vidjeti na snimci. Izgubio sam živce kada sam vidio nož pa sam ga pokušao razoružati - rekao je Kazahstanac za portal Tengrinews.

Svoju je stranu pokušao pojasnici i uz već spomenutu snimku na Instagramu.

- U vezi sa širenjem informacija i video snimka u medijima i po društvenim mrežama, želim reći sljedeće... Stvarno se dogodila neugodna situacija i video prikazan iz pogrešnog ugla je odigrao ulogu koja ne ide meni u korist pa su me mnogi počeli vrijeđati i pisati neugodne komentare.

Savršeno dobro znate i razumijete da u ovom informacijskom dobu koje se brzo razvija svako može biti prikazan u lošem izdanju. Svaki se video može uređivati i prikazati iz pogodnog ugla kako bi se nekoga ocrnilo - rekao je Šumenov.

Razlog sukoba

On je istakao da je zato i postavio cijeli video na svoj profil, te dodao:

- Moj osmogodišnji sin se tog dana igrao na igralištu i drugi dječak ga je počeo bez razloga udarati po leđima. Moj sin nije razumio zašto ga dječak tuče, udaljio se od njega i nastavio se igrati. Nakon nekoliko minuta taj se dječak vratio i ponovno pokušao napasti mog sina.

Moj sin se počeo izmicati i bježati od njega, a onda je taj čovjek došao i odveo to dijete. Moj sin nije navikao na ovakav stav i to je za njega bio veliki stres. 

Prišao mi je i rekao da ga je taj dječak napao, a pokazao mi je i leđa na kojima sam primijetio crvenilo i ogrebotine. Kasnije sam prišao ovom čovjeku da rasjasnim je li on otac tog djeteta i pitao ga je li njegov sin udario mog, a on mi je agresivno odgovorio da jeste i pitao me šta hoću - objasnio je Kazahstanac uzrok svađe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.