BORBA DECENIJE

Dame i gospodo imamo spektakl: Fjuri i Enganu bore se u Saudijskoj Arabiji

Dva borca teške kategorije uspjela su ugovoriti sve uslove vezane za održavanje ovog meča

Fjuri i Enganu: U oktobru u ringu. Screenshot/Youtube

N. H.

11.7.2023

Tajson Fjuri (Tyson Fury), prvak WBC-ove teške kategorije, ugovorio je meč sa Francisom Enganuom (Ngannou), bivšim šampionom UFC-ove teške kategorije. Njihov meč će se održati u Saudijskoj Arabiji, tačnije u Rijadu, 28. oktobra ove godine.

Nakon višemjesečnih pokušaja oba borca su se uspjela pomiriti sa sudbinom i napokon dogovoriti ovaj meč.

Borba će doći kao svojevrsno olakšanje za oba borca, pošto su obojica imali velike probleme sa dogovaranjem protivnika.

Fjuri se trebao boriti sa Oleksandrom Usikom (Usyk), ali je ta borba propala zbog neravnomjerne raspodjele novca, dok je Enganu izazivao Deonteja Vajldera (Deontay Wilder), ali bez povratne reakcije nekadašnjeg protivnika Tajsona Fjurija.

Na dogovaranje meča reagovao je i Enganu.

- Nikad ne sumnjate u čovjeka s nadom i vjerom – kratko je napisao na društvenim mrežama. 

Iako se sumnjalo da će ovo biti egzibicijski meč, napravljen strogo radi zarade, insajder Ariel Helvani (Helwani) otkrio je nove detalje.

- Fjuri protiv Enganua bit će meč „prema službenim pravilima profesionalnog boksa“, s tri sudije pokraj ringa koji će bodovati meč prema sistemu na 10 bodova. Oba borca obećavaju da će se naći u sredini ringa, odradit će rat i doći će do pobjede nokautom na devastirajući način – stoji u saopćenju do kojeg se ovaj insajder dokopao.

Fanove posebno raduje što se ne radi o nekom meču u kojem neće borci moći biti nokautirani i da se neće bodovati po standardnim pravilima. Bilo kako bilo, u Rijadu nas očekuje šou za koji će biti zaslužna dva borca teške kategorije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.