KAMERUNAC REAGOVAO

Enganu optužio UFC da ga sabotira: Smatra da mu kradu borbu sa Fjurijem kao osvetu

UFC posljednjih sedmica pokušava dogovoriti bokserski meč između Džona Džonsa i Tajsona Fjurija

Enganu: Smatra da ga UFC sabotira. AP

N. H.

20.6.2023

Teško se oteti dojmu da je UFC odjednom počeo raditi na organizovanju meča između Tajsona Fjurija (Tyson Fury) i Džona Džonsa (Jon Jones).

Dana Vajt (White) nije htio ni čuti nešto slično kada je to tražio Fransis Enganu (Francis Ngannou), dok je bio prvak u teškoj kategoriji UFC-a, ali je u posljednje vrijeme okrenuo ploču.

Najvjerovatnije je slučaj o pokušaju „osvete“ Enganuu za sve što je rekao protiv ove organizacije nakon odlaska iz nje, a sada je to i on primijetio šta Vajt radi. Nije mu promaklo da sad čini sve da dovede Fjurija.

- To nikada nije bila ideja kad sam ja bio u UFC-u, a sada kad više nisam tamo, samo razmišljaju da me sabotiraju. Ali Enganu se ne da. Ja ću ovdje biti još dugo – rekao je Fransis nakon PFL-ovog događaja. 

- Trebam li pričati o tome? Međuljudski odnosi ovdje (u PFL-u) su drugačiji. Zdravi, puni poštovanja. Razumijete li da sam ovdje dobio gotovo sve za šta sam se borio? Dobio sam sve, šta drugo mogu poželjeti? – zapitao se Enganu.

Iako je vjerovatno istina da Dana to sad namjerno radi, pitanje je šta je s Enganuovim bokserskim debijem.

Fjuri izgleda kao da ga ta borba više ne interesuje, a tim Deonteja Vajldera (Deontay Wilder) priprema drugog protivnika, Endija Ruiza (Andy). Možda je iza zavjese nešto i dogovoreno, ali barem u javnosti se ne čini tako.

U PFL-ov kavez neće barem još godinu dana, tako da su njegovi potezi pomalo nejasni i u zraku. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.