RUŽNO ISKUSTVO

Ukrajinskom MMA borcu usred bijela dana ukraden automobil: Tokom krađe je i upucan

Kostjučenko koji trenira u Filadelfiji osjetio je šta znači život u tom gradu

Trenutak krađe automobila. Screenshot / Instagram

N. H.

7.9.2023

Ukrajinac Egor Kostjučenko (Kostyuchenko), MMA borac koji u Filadelfiji trenira s nekoliko UFC-ovih boraca, osjetio je šta znači život u tom gradu u nezgodi koja ga je zadesila.

Šon Brejdi (Sean Brady), član tima kojem pripada i Ukrajinac, objavio je video na kojem se može vidjeti da Kostjučenko ostaje bez svog Mercedesa.

- Jedan od mojih glavnih trening partnera postao je žrtvom krađe automobila i pritom je upucan. Sve se odvilo jučer dok je dostavljao Uber Eats.

Ovaj dečko ima 24 godine, 4-0 „score“ i veoma naporno radi da ostvari svoje snove. Užasno je da mu se nešto ovakvo dogodilo ovdje u SAD. Organizirat ćemo „GoFundMe“ akciju kako bismo mu pomogli da vrati sve ono bez čega je ostao u tom automobilu – napisao je u opisu. 

Brejdijevi pratioci su ostali šokirani, a UFC-ov komentator Džon Anik (Jon) rekao je da ga se obavijesti kako se može pomoći mladom borcu. Međutim, postoje i oni koji nisu iznenađeni.

- „Morat će prihvatiti poraz kao i svi ostali koji živimo ovdje“, „Zbog ovakvih sr***a sam se i preselio iz Filadelfije. Porast kriminala i manjak policijskih službenika jednostavno nisu vrijedni života tamo“ – neki su od komentara.

Mnogi su saglasni s činjenicom da taj automobil nikad neće biti pronađen, jer se takve stvari događaju u „Gradu bratske ljubavi“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.