PORTORIKO

Bivši olimpijski bokser osuđen na dvije doživotne robije: Ubio djevojku i nerođeno dijete

Bila drogirana prije nego što je živa bačena s mosta u rijeku

Rodrigez i Verdaho: Surovo ubistvo. news

Z. K.

4.11.2023

Feliks Verdaho (Felix Verdejo) bivši olimpijski bokser osuđen je na dvije doživotne robije za "makabrično" ubistvo trudne devojke i nerođenog djeteta. Kako je utvrđeno istragom, Keišle Rodrigez (Keishla Rodriguez, 27) bila je drogirana prije nego što je živa bačena s mosta u rijeku u San Juanu u Portoriku u aprilu 2021. godine.

Nepoznata supstanca

Verdaho, koji je predstavljao Portoriko na Olimpijskim igrama 2012., vršio je pritisak na nju da pobaci njihovo nerođeno dijete, ali nesretna djevojka nije pristajala na to. Ovaj 30-godišnjak je proglašen krivim za otmicu koja je dovela do smrti i za izazivanje smrti nerođenog djeteta.

Rodrigez se na dan ubistva sastala sa Verdahoom u njegovoj kući, a bivši bokser ju je udario šakom u lice i ubrizgao joj nepoznatu supstancu. Kasnija obdukcija je utvrdila da je Rodrigez u svom organizmu imala fentanil i ksilazin, sedativ koji se koristi za konje i druge životinje.

Pomoć mu je pružio i prijatelj, a zajedno su koristili žice da joj vežu ruke i stopala, prije nego što su je vezali za cementni blok. Rodrigez je tada bačena s mosta u rijeku usred bijela dana, a prijatelj Verdahooa je kasnije anonimno nazvao hitnu i dao lokaciju njenog tijela.

Lekcija za druge

Rodrigezino tijelo otkriveno je 1. maja 2021., dva dana nakon smrti. Nakon Verdahove presude u petak, komesar policije Portorika rekao je: "Ova kazna bi trebala poslužiti kao lekcija za druge. Nije važno koliko slave, novca ili moći mislite da imate. Ako prekršite zakon, morat ćete odgovarati".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.