BH. REPREZENTATIVKE

Tri sestre Sipović odlične na Svjetskoj ligi mladih u karateu: Nejra, Emina i Ajla se okitile srebrom

Ovime su završene posljednje kvalifikacije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Gruziji na koje su se tri sestre Sipović uspješno kvalifikovale

Sestre Sipović. Facebook

N. H.

9.12.2023

Svjetska liga mladih u karateu održana je u Veneciji, a reprezentativke BiH Nejra, Emina i Ajla Sipović iz Karate Kluba "Ippon" iz Sarajeva su se okitile srebrom.

U kategoriji mlađih seniorki do 55 kg, u kojoj je učestvovala Nejra Sipović, nastupilo je 96 takmičarki. Nejra je briljirala i osvojila je srebrnu medalju sa bilansom od pet pobjeda i jednim porazom.

U uzbudljivim i veoma kvalitetnim borbama, ona je pobijedila takmičarke Italije 9:1, Slovačke 8:0, Grčke 5:0, Portugala 2:0, Italije 4:1, a u finalu je izgubila od predstavnice Njemačke minimalnim rezultatom 1:0.

Emina Sipović je također osvojila srebrnu medlju, a nastupila je u kategoriji mlađih seniorki do 61 kg. U fantastičnim mečevima slavila je pobjede protiv predstavnica Makedonije 4:2, Italije 3:0, Španije 4:1, Hrvatske 8:0, Škotske 3:0, s finalni meč je izgubila od reprezentivke Slovenije rezultatom 4:2.

I treća sestra Ajla Sipović je osvojila srebrnu medalju Svjetske lige mladih u karateu i to u kategoriji juniorki do 66 kg.

U izuzetno jakoj konkurenciji, koja je brojala 96 takmičarki u kategoriji, Ajla je nakon slobodnog prvog kola pobijedila predstavnice Češke 2:1, Italije 2:0, Egipta 2:0, Alžira 2:0 i Njemačke 5:1.

Sestre Sipović je na ovom takmičenju vodio trener i otac Zijad Sipović. Ovime su završene posljednje kvalifikacije za predstojeće Evropsko prvenstvo u Gruziji na koje su se tri sestre Sipović uspješno kvalifikovale.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.