PRVI PUT U KARIJERI

Jutjuber Džejk Pol pobijedio profesionalnog boksera Andrea Augusta spektakularnim nokautom

Snažnim desnim aperkatom ga je poslao na pod i to je bio kraj borbe

Pol brzo savladao profesionalnog boksera. Twitter

Z. K.

16.12.2023

Dvadesetšestogodišnji američka youtube zvijezda i bokser Džejk Pol (Jake Paul) prvi put u karijeri pobijedio je profesionalnog boksera i to spektakularnim nokautom u prvoj rundi. Pol je boksera Andrea Augusta zaustavio čistim aperkatom.

Bile potrebne dvije minute

Pol ga je savladao u Orlandu nakon samo dvije minute i 32 sekunde borbe. Snažnim desnim aperkatom ga je poslao na pod i to je bio kraj borbe. Pol se ovom pobjedom popeo na 131. mjesto BoxRecove liste najboljih boraca u cruiser kategoriji.

Pol je stekao svjetsku slavu snimanjem Vine i Youtube videa, a 2020. godine je odlučio postati bokser. Najprije se borio protiv drugih Youtubera i mnogi su ga ismijavali zbog toga, te je on odlučio da će se boriti protiv ozbiljnijih imena.

Pobijedio je bivše MMA borce Tajrona Vudlija (Tyron Woodley), Bena Askrena i Andersona Silvu, no i dalje je bio predmet ismijavanja, te je odlučio prvi put ući u ring sa profesionalnim bokserom.

Odluka sudija

Brat Tajsona Furija (Tyson Fury) Toni Furi (Tommy) savladao ga je podijeljenom odlukom sudija, no taj poraz ga nije obeshrabrio. U avgustu je pobijedio Nejta Diaza (Nate), još jednu MMA legendu, a sinoć je ušao u ring protiv američkog profesionalnog boksera Andrea Augusta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.