PRVA ODBRANA NASLOVA

UFC prvak bez poraza želi meč sa Holovejom: "Hoćeš da te nokautiram? "

Topuria je neporažen u UFC-u, dok je Holovej jedna od legendi

Ilia Topuria. PlatformaX

R. K.

18.4.2024

Nakon što je preuzeo pojas od Aleksandera Volkanovskog u februaru mjesecu, Ilija Topuria će svoju prvu odbranu naslova imati protiv BMF prvaka Maksa Holoveja (Max Holloway).

Topuria ima skor od 15-0 MMA, 7-0 UFC, dok Holovej ima skor od 26-7 MMA, 22-7 UFC.

Holovej je oduševio sportski svijet proteklog vikenda s nokautom protiv Džastina Gejdžija (Justin Gaethje) na UFC-u 300.

Maks je jasno dao do znanja da se želi boriti protiv Topurije nakon UFC-a 300, a Ilija dijeli slično mišljenje. 

Međutim, Topuria odbija biti jedina osoba koja će staviti svoj pojas na kocku. Zahtijeva da Holovej stavi i svoj BMF pojas na kocku, inače nije zainteresovan.

 - Bez BMF pojasa, uopće ga ne želim - rekao je Topuria.

 - Ako ne, idem se boriti s Volkanovskim, koji više od njega zaslužuje revanš. Budući da ima taj pojas, uzbuđen sam zbog toga. Zato ga želim. Trenutno imam puno opcija i ovo i ono. On nema nikakvih opcija. Trenutno sam šampion. Ja biram datum. Ja biram mjesto. Samo mora biti spreman. Mora čekati poziv. Kad god ga poželim, on mora biti spreman - rekao je Ilija.

Topuria je jedini trenutni UFC prvak s neporaženim rekordom.

 - Znam da sam svugdje bolji od njega. Mogu raditi s njim što god želim. Mogu ga samo pitati, ‘Kako želiš da te dokrajčim? Hoćeš da te nokautiram? Hoćeš da te zadavim? Što želiš da napravim? - rekao je Ilija Topuria.

Ako Holovej stavi na kocku svoj BMF pojas, Topuria je rekao da očekuje da će biti spreman zakazati borbu s njim u septembru, potencijalno na UFC-u 306 u Las Vegasu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.