FNC 17

Stošić u nevjerovatnom meču pobijedio Fabjana i ponio titulu "gazde Beograda"

Nakon meča, zakopali su ratne sjekire i čestitali jedan drugom

Stošić: Nokautirao Fabjana. Screenshot

N. H.

1.6.2024

U glavnoj borbi događaja "FNC 17", koji se održao u Beogradu, meč Darka Stošića je pobijedio tehničkim nokautom Mirana Fabjana u eksplozivnoj borbi i ponio titulu "gazde Beograda". 

Fabjan je u samom startu desnim direktom srušio Stošića. Srbijanac se pridigao, ali ga je "Rocky" ponovo poslao u nokdaun. 

Nastavio je Slovenac vršiti pritisak na uzdrmanog Stošića, ali je on spas našao u klinču. 

Stošić je nakon izlaska iz klinča uspio oboriti Fabjana, iz gornje pozicije baciti nekoliko udaraca, što je nakon nekog vremena počelo djelovati. 

U posljednjoj minuti Stošić se podigao i udarao Fabjana s nogu. Za kraj ga je zasuo serijom teških "čekića", po kojim je dobio i nadimak, te u pobijedio tehničkim nokautom.

Nakon meča, zakopali su ratne sjekire i čestitali jedan drugom. 

 - Ispričavam se na svim uvredama, stvarno sam htio oštetiti Darka, ali on je oštetio mene. Hvala ti, Stole, na šansi, hvala, Beograde, na energiji! - rekao je 39-godišnji Slovenac u govoru nakon meča, uz gromoglasni aplauz publike u Štark Areni, a u istom tonu je zaključio i Stošić:

- Znate da sam uvijek realan i da uvijek govorim istinu tako da moram reći da je "Rocky" najjači udarač s kojim sam radio. Niko me nikada u životu, ni na treningu, ni na meču, nije ovako dva puta bacio u nokdaun. "Rocky", imaš moj respekt!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.