KOŠARKA

Razija Mujanović: Još čekam poziv iz Saveza

Avaz.ba

4.11.2017

Razija Mujanović u septembru je postala članica Kuće slavnih Međunarodne košarkaške federacije (FIBA).

Nedugo poslije toga, priznanje za najveću počast koja joj je ukazana u svjetskoj košarci dodijelio joj je i njen matični savez, uz najavu da će se s Razijom voditi razgovori o njenom konkretnom angažmanu u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine.

Upravni odbor

Zašto Razije Mujanović nema u KSBiH, pitanje je koje već godinama lebdi bez odgovora. Naročito je postalo interesantno nakon Razijinog prijema u Kuću slavnih, jer je ispalo da trostruka najbolja igračica Evrope više znači strancima nego nama.

Da bi se stvari ipak mogle promijeniti, nagovijestio je sastanak predstavnika KSBiH s Razijom, nakon kojeg je, prema riječima potpredsjenika KSBiH Seje Bukve, Upravni odbor predložio da Mujanović preuzme čelnu funkciju u direktoriju ženske košarke, tijelu koje bi uskoro trebalo biti formirano pri Savezu.

- U razgovorima koje smo vodili, to je bila neka ideja, da se angažiram u ženskoj košarci, odnosno reprezentaciji, jer je to ono što najbolje znam. Sejo Bukva mi je rekao da će s takvim prijedlogom izaći pred Upravni odbor.

Svjesna problema

Ja još čekam da dobijem zvanični stav i da mi iz Saveza jave šta su odlučili, kakav vid saradnje su mi spremni ponuditi - kaže Mujanović za naš list.

Razija dodaje da je svjesna problema u Savezu, pred kojim su velike obaveze (uskoro slijedi okupljanje i muške i ženske reprezentacije uoči kvalifikacijskih nastupa) te razumije da KSBiH u ovom momentu ima možda i druge prioritete.

- Ljudi iz Saveza inicirali su razgovor sa mnom i na njima je da procijene na koji način možemo sarađivati, šta je to što oni očekuju od mene, kakvi su uvjeti... Na koncu, čekala sam devet godina da neko razgovora sa mnom pa mogu još malo - izjavila je Mujanović.

2008.

godine Mujanović  je zaključila igračku karijeru

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.