KOŠARKA

Leri Nens Junior u očevom dresu odigrao najbolju partiju karijere

Vijesti.me

6.3.2018

Leri Nens Senior (Larry Nance), bivši All star igrač i košarkaš Klivlend Kavalirsa stajao je u hodniku "Quicken Loans Arene" i pozdravljao se s fanovima tima iz Ohaja nakon utakmice s Detroitom.

- Ne ja nisam Leri Nens Senior, ja sam otac Leri Nens Juniora - ponosno je govorila nekadašnja NBA zvijezda.

Senior je imao puno pravo da bude ponosan na svoga sina, koji je nakon trejda iz Lejkersa konačno odigrao jednu odličnu partiju.

Klivlend je dočekao Detroit Pistonse, koji sa Andre Dramondom (Drummond) i Blejkom Grifinom (Blake Griffin) predstavljaju problem za brojne rekete širom NBA lige, a Kavsi su imali problema upravo s visokim igračima jer zbog povreda nisu mogli računati na Kevina Lava (Love), Tristana Tomsona (Thompson) i Džef Grina (Jeff Green).

Tajron Lu (Tyronn Lue), trener Kavsa, bio je primoran da Nens Juniora postavi na poziciju centra (iako je tokom karijere smatran za kombo krila i krilnog centra), dok je LeBron igrao poziciju "četvorke".

I Leri Nens Junior sinoć je odigrao svoju najbolju utakmicu ubacivši 22 poena, a poseban kuriozitet predstavlja 15 skokova.

Grifin i Dramond, koji su trebali dominirati u tom aspektu igre zbirno su uhvatili 17 skokova (Grifin 8, Dramond 9).

Posebnu čar i gotovo nostalgičniu vrijednost partije Leri Nens Juniora, daje broj dresa na njegovim leđima "22", koji je povučen iz historije Klivlenda, a koji je nosio upravo njegov otac.

LeBron Džejms je meč završio prosječno, 31 poen, 7 skokova i 7 asistencija.

"Kralj" je bio posebno šuterski raspoložen, pa je za tri poena šutirao pet od sedam.

U ekipi Sten Van Gandija osjetan je nedostatak prave zamjene za Redžija Džeksona (Reggie Jackson). Grifin je bio najefikasniji sa 25 poena, Dramond je dao 15, ali izostao je, kao i mnogo puta do sada, učinak vanjske linije.

Na kraju, Klivlend-Detroit 112:90.

Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.