KOŠARKA

U Mostaru će odlučiti nijanse

Avaz Sport

3.4.2018

Uoči susreta četvrtog kola Lige za prvaka Bosne i Hercegovine za košarkaše protiv Bosna-Royala, trener Zrinjskog Hrvoje Vlašić ističe da je razlika između rivala minimalna i da je mogući svaki ishod.

Zrinjski je u četiri međusobna ogleda u ovoj sezoni slavio tri puta, no, prema Vlašićevim riječima, to ništa ne znači jer je u međuvremenu bilo dosta izmjena u obje momčadi, a sarajevski "Studenti" su nedavno promijenili i trenera (umjesto Miloša Pejića stigao je Denis Bajramović).

Udarni trojac

- Po mom mišljenju, trojica Bosninih udarnih igrača su oni koji su od početka tu. Prvenstveno mislim na Draška Kneževića, Bredforda i Šturanovića. Mi želimo nastaviti u dobrom ritmu, ali za pobjedu ćemo morati igrati na visokom nivou. Važna je kontrola ritma igre i kontrola skoka.

Ono što naglašavam stalno, Liga za prvaka je kvalitetna i rezultati pokazuju da može svako svakoga pobijediti. Zato je važno maksimalno koncentrirano odigrati svi 40 minuta - rekao je Vlašić.

Nakon tri odigrana kola Zrinjski ima dvije pobjede i poraz, a Bosna jednu pobjedu i dva poraza.

Košarkaš Zrinjskog Sven Smajlagić, koji je nekada bio i član Bosne, smatra da će sutrašnji susret u Mostaru biti neizvjestan, no prednost daje svom timu.

Podrška navijača

- Čeka nas zahtjevna utakmica. Ne smijemo potcjenjivati Bosnu, više puta su pokazali da znaju biti izuzetno neugodan protivnik. Međutim, mi smo favoriti i to svakako namjeravamo opravdati. Pozivam sve navijače da dođu u velikom broju i podrže nas - dodao je Smajlagić.

U srijedu su na rasporedu svi mečevi četvrtog kola Lige za prvaka. 

Parovi (4. april): KAKANJ: Kakanj - Široki (18.30 sati), SARAJEVO: Spars - Igokea (19), MOSTAR: Zrinjski - Bosna Royal (19.30).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.