SKANDALI

Bura pod obručima: KSRS prijeti istupanjem iz KSBiH!

KSRS, pozivajući se na Statut KSBiH, traži da predsjednik KSBiH sazove vanrednu sjednicu Skupštine KSBiH u roku od 15 dana

KSRS prijeti formiranjem vlastite lige

Avaz Sport

5.10.2018

Košarkaški savez Republike Srpske zatražio je sazivanje vanredne sjednice Skupštine Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine, te istakao da ukoliko se ne održi da će staviti van snage Odluku o dobrovoljnom udruživanju KSRS u KSBiH!

- KSRS je u skladu sa Statutom KSBiH traži da predsjednik KSBiH sazove vanrednu sjednicu Skupštine KSBiH u roku od 15 dana, te da do održavanja sjednice obustavi sve aktivnosti KSBiH. Predlažemo da sjednica bude 20. oktobra u Banjoj Luci. 

Kao predlagač održavanja sjednice, KSRS je predložio i dnevni red. Ukoliko se ne udovolji zahtjevu za odražavnjem vanredne sjednice, KSRS će na osnovu članova 18. i 19. Statuta KSBiH staviti van snage Odluku o dobrovoljnom udruživanju KSRS u KSBiH iz 2009. te će svoje dalje aktivnosti usmjeriti ka formiranju jedinstvene lige KSRS čiji bi prvak bio jedan od dva učesnika ABA 2 lige iz BiH - rekao je Dragan Ćazić, generalni sekretar KS RS, prenose "Nezavisne novine".

KSRS je za dnevni red predložio izbor generalnog sekretara KS BiH, izbor članova Upravnog odbora KSBiH, odnosno predsjednika i dva potpredsjednika, izbor predsjednika i dva potpredsjednika Skupštine KSBiH, te izmjene i dopune Statuta KS BiH u skladu sa Ustavom BiH i Zakonom o sportu BiH.

Iz KSRS su istakli da je na posljednjoj sjednici UO KSBiH donesena odluka da se redovna sjednica Skupštine KS BiH održi 29. oktobra, ali kako dnevni red nije dostavljen najmanje 30 dana prije održavanja (propisano Statutom) očito je da je održavanje redovne sjednice dovedeno u pitanje.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.