NBA LIGA

Lejkersi "velikoj trojci" dodali četiri veterana

Džejmsu, Dejvizu i Vestbruku se pridružili Hauard, Ariza, Elington i Bazemor

Hauard: Po treći put u Lejkersima. TWITTER

E. Ćosić

3.8.2021

Čelnici Los Anđeles Lejkersa intenzivno rade na pojačanjima uoči predstojeće sezone. "Jezeraši" su nakon titule u pretprošloj sezoni, u prošloj totalno zakazali, te ispali već u 1. rundi plej-ofa, a prethodno su igrali i plej-in, baraž za uopće plasman u doigravanje.

Nakon što su Lebronu Džejmsu (LeBron James) i Entoniju Dejvisu (Anthony Davis) doveli Rasela Vestbruka (Russell Westbrook), čelnici Lejkersa su prvog dana prijelaznog roka angažovali četiri veterana. Svi su oni ranije bili u ekipi, pa je to ujedno i povratak iskusnih košarkaša.

Dvajt Hauard (Dwight Howard) će po treći put obući dres Lejkersa, obzirom na to da je za ovaj tim igrao 2012. i 2019. godine, tu je i Trevoz Ariza, član šampionske generacije iz 2009. godine, potom Kenz Bejzmor (Bazemore) i Vejn Elington (Wayne Ellington)  koji su bili dio ekipe 2014. godine.

Sva četvorica su potpisala jednogodišnje minimalne ugovore (2.64 miliona dolara), a prema pisanju američkih medija, trebao bi im se priključiti i 37-godišnji Karmelo Entoni (Carmelo Anthony).



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.