ABA LIGA

Velika euforija u Ljubljani: Dolazi Partizan

Tribine će biti ispunjene do posljednjeg mjesta, a srećnici koji su došli do ulaznica će imati priliku da vide timove u strahovitim formama

U prvom ovosezonskom duelu Partizan je u Štark areni izgubio od Cedevita Olimpije sa 89:96. Mozzart

Piše: G. Š.

27.3.2022

Odavno veća euforija, kada je u pitanju košarka, nije viđena u Ljubljani. U legendarnu dvoranu Tivoli stiže Partizan predvođen Željkom Obradovićem. Tribine će biti ispunjene do posljednjeg mjesta, a srećnici koji su došli do ulaznica će imati priliku da vide timove u strahovitim formama. 

Rasprodate ulaznice

Partizan napada sam vrh ABA lige i Eurokupa, dok je Cedevita Olimpija trenutno u spektakularnoj seriji od 11 pobjeda. Na sve već pomenute činjenice nadovezuje se i retro motiv čitave košarkaške manifestacije koja počinje večeras od 17 sati, u okviru 24. kola ABA lige.

Cedevita Olimpija će izaći u opremi koja slavi sve generacije Olimpije koje su osvajale titule prvaka Jugoslavije, dok će crno-bijeli na parket hale Tivoli izaći u replikama dresova iz čuvene sezone 1978/79. Na taj način, Partizan će igrati u čast legendi koje su te godine osvojile je trplu krunu (Prvenstvo Jugoslavije, Kup SFRJ i evropski Kup "Radivoj Korać"). Podsećamo, svoju prvu šampionsku titulu, Partizan je osvojio 1976. godine, dok je 1978. osvojen prvi evropski Kup "Radivoj Korać".

Kruna prve trofejne generacije crno-bijelih koju su predvodili Kićanović, Dalipagić, Todorić, Marić, Kerkez i ostali asovi, odnosno treneri Ćorković, Žeravica i tada debitant Dušan Duda Ivković bila je upravo sezona 1978/79 kada je ekipu preuzeo Duda Ivković i u svojoj prvoj sezoni osvojio tri trofeja. 

Domaćin favorit kladionica

U prvom ovosezonskom duelu Partizan je u Štark areni izgubio od Cedevita Olimpije sa 89:96. Na tom meču, za crno-bijele nisu igrali Kevin Panter, Matijas Lesor i Tristan Vukčević. U Ljubljanu nisu otputovali Rodion Kuruc i Nemanja Dangubić koji sada već duže vreme nisu u sastavu crno-velih, a nema ni Dušana Miletića.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.70. Pogledaj sve kvote na Mozzart Bet siteu i odigraj online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.