NAJEFIKASNIJI IGRAČ

Musa: Ovo je pravi put, trebamo da stavimo bh. košarku na mjesto gdje treba da bude

Vidio sam i jučer da smo bili premoreni, ali smo smogli snage da odigramo ovo, istakao je

Musa: Preponosan na saigrače. FIBA

E. Ć.

7.9.2022

Košarkaši Bosne i Hercegovine poraženi su u 5. kolu prve runde Eurobasketa od Litvanije sa 87:70, te su tako okončali svoj nastup na Evropskom prvenstvu.

Litvanci su opravdali ulogu favorita, a "Zmajevi" su se borili do kraja u ubjedljivo najtežoj grupi na prvenstvu. Džanan Musa je završio susret kao najefikasniji pojedinac u našem timu sa 22 poena.

- Na kraju kada se sve završi, ne znam šta bih rekao. Dali smo sve od sebe. Gledam ove momke, preponosan sam. Dali smo zadnji atom snage. Vidio sam i jučer da smo bili premoreni, ali smo smogli snage da odigramo ovo. Čestitam Litvaniji, a mi ćemo nastaviti da radimo. Ovo je pravi put - rekao je Musa.

Upitan i za mišljenje da li je umor bio glavni uzrok, te uz konstataciju da je danas bilo igrača koji nisu igrali - Čampara, Penava i Lazić, Musa je odgovorio:

- Ja ne bih o tome da pričam. Ja sam igrač koji želi da učini sebe i svoje igrače boljim na terenu. Bit će prvenstava, ovo je pravi put i očekivat ćemo sljedeće Evropsko ili čak ovo Svjetsko za koje igramo kvalifikacije. Treba da stavimo bh. košarku na mjesto gdje treba da bude.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.