TOP TEMA

Zašto srbijanski mediji "razapinju" selektorku ženske košarkaške reprezentacije BiH

Jedino što sam naredila je da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, istakla je Jasna Sliško

Jasna Sliško. Arhiva

Piše: G. Š.

8.9.2022

Selektorka ženske košarkaške pionirske reprezentacije BiH Jasna Sliško našla se na udaru srbijanskih medija,  nakon što je iz klubova Feniks i Mladi krajišnik optužena da je maltretirala dio igračica. Iz pomenutih klubova čak su je optužili za mobing nad djevojčicama srpske nacionalnosti koje igraju za Bosnu i Hercegovinu.

Prema njihovim navodima, Sliško je djevojčicama prijetila da će im "odsjeći ruku ako podignu tri prsta". Srbijanski mediji pišu i kako im je navodno uzimala mobitele i čitala poruke, te puštala film o genocidu u Srebrenici. Predsjednik Feniksa Darko Kosić je optužio i da je jednu od djevojčica izbacila iz autobusa. Sliško se o svemu oglasila na Instagramu.

- Jedino što sam naredila je da se poštuje zastava Bosne i Hercegovine, odnosno himna, jer vas niko nije natjerao da dođete pod istu. Tu ste i ima da je poštujete. Ako vam se ne sviđa, pedala! Kada je zastava moje zemlje u zraku, tri prsta ne možete dizati, barem ne u kući gdje sam ja odgovorna, napisala je Sliško koja je demantirala da je djevojčice tjerala da gledaju film o Srebrenici, napisala je - između ostalog, Jasna Sliško.

Poruka na Instagramu Jasne Sliško. Društvene mreže

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.