REPREZENTATIVCI

Kamenjaš: Ponosni smo na ostvareno tokom ljeta

Počastvovan sam što sam postao član Budućnosti., rekao je "Zmaj"

Kenan Kamenjaš. Arhiva

G. Š.

14.9.2022

Košarkaški klub Budućnost polako kompletira redove za sezonu koja slijedi, u kojoj su ambicije – odbrana duple krune u Crnoj Gori, plasman u plej-of ABA lige, odnosno u nokaut fazu Eurokupa. Trener Vladimir Jovanović je sa desetkovanom sastavu počeo pripreme, a sada se polako priključuju reprezentativci Crne Gore, Bosne i Hercegovine. U Podgoricu su došli naši reprezentativci Kenan Kamenjaš i Aleksandar Lazić, te su odmah počeli da rade sa timom.


Dali smo sve od sebe

Podsećanja radi, Kenan Kamenjaš se preselio iz SC Derbija u Budućnosti, dok je Lazić stigao iz Mornara. Kamenjaš i Lazić su igrali za reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu, ali u konkurenciji sa Slovenijom, Litvanijom, Španijom i Nemačkom, nisu uspeli da se probiju u osminu finala.

- Dali smo sve od sebe, kako u FIBA prozoru, tako i na Evropskom prvenstvu, rekao je Kamenjaš za SK i dodao: 

- Pobjedom nad Francuskom smo ostali u igri za plasman na Mundobasket, a na šampionatu Evrope u paklenoj konkurenciji nismo stigli do osmine finala. U meču odluke smo poraženi od Litvanije. U svakom slučaju, ponosni smo na ostvareno tokom ljeta, kada je u pitanju reprezentacija, naglasio je Kamenjaš.

Uvijek je u karijeri nastojao da napredujem stepenicu po stepenicu. 

Igrački kadar


- Počastvovan sam što sam postao član Budućnosti. Očekujem veliku podršku navijača, od početka sezone, od prve utakmice protiv Splita, pa do kraja. U ovom momentu mogu da obećam da ćemo izgarati na parketu od prvog do posljednjeg minuta, u svakom meču - bez obzira na ime rivala, zaključio je Kamenjaš.

Podsjećanja radi, Budućnost je umjesto trenera Aleksandra Džikića, koji se preselio u Jerusalim, angažovala Vladimira Jovanovića. Ostali su Igor Drobnjak, Petar Popović, Edin Atić, Marko Jagodić Kuridža, Suad Šehović, a  stigli su Kenan Kamenjaš, Aleksa Ilić, Aleksandar Lazi, Kamerun Rejnolds, Fil But, Tre Bel Hejns, Alfa Kaba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.