ABA LIGA

Može li se Zvezda nakon tri vezana poraza vrati na pobjednički kolosijek

Jasno je da se još nisu složile sve kockice na Malom Kalemegdanu

Povrede i naknadne akvizicije usporile su proces uigravanja. KK Crvena zvezda

Piše: G. Š.

24.10.2022

Košarkaši Crvene zvezde nisu prethodne sedmice imali obaveze u ABA ligi, pošto je na zahtjev Cedevite Olimpije otkazan derbi 3. kola. Gostovali su u Vitoriji i Madridu u okviru duplog kola Eurolige, ali su se sa španske turneje vratili bez trijumfa. Večeras će u dvorani "Aleksandar Nikolić" odigrati prvi meč u regionalnom prvenstvu poslije dvije sedmice, a protivnik je FMP iz Železnika (18 sati).


Igrački kadar

Bit će to prilika za ekipu Vladimira Jovanovića da se pred svojim navijačima vrati na pobjednički kolosijek i upiše prvu "recku" poslije vezanih poraza na evrosceni od Panatinaikosa (75:77), Baskonije (75:92) i Real (56:72).

Jasno je da se još nisu složile sve kockice na Malom Kalemegdanu. Povrede i naknadne akvizicije usporile su proces uigravanja. Ognjen Dobrić je odigrao tek tri utakmice, Stefan Marković se u Vitoriji vratio na teren poslije povrede, probleme sa leđima je imao i Filip Petrušev, nisu na 100 posto bili ni Ben Bentil i Džon Holand na svakom meču od početka. Na sve to Nemanja Nedović još nije upisao nastup po povratku u klub, kao ni Ognjen Kuzmić koji je imao problema sa stopalom.

Također, Miroslav Raduljica stigao je neposredno pred premijeru sa MZT-om, a Luka Vildoza prethodne sedmice. Argentinac će u narednom periodu biti u centru pažnje, s ozbirom na to da je ostavio dobar utisak na debiju protiv Reala. Bio je drugi strijelac ekipe sa 10 poena i prvi asistent sa četiri završna dodavanja. Nije imao najbolje procente, ali kako je i sam rekao bit će mu potrebno određeno vrijeme da namjesti nišanske sprave, s ozbirom da je dugo van takmičarskog ritma.

Veliki favorit

Posle šest utakmica u redovima srbijanskog šampiona izdvojio se novajlija Ben Bentil sa prosjekom od gotovo 15 poena u Euroligi (14,8) i 10 u ABA ligi, iako je na debiju protiv MZT-a zbog manjih problema sa povredom odigrao svega 13 minuta i postigao četiri poena. U vrlo dobrom ritmu je i Luka Mitrović (11,5 poena u ABA, 7,5 u EL). Na spoljnim pozicijama crveno-bijeli su bili ozbiljno desetkovani, pa su se pod najvećim opterećenjem našli Nikola Ivanović i Džejlen Adams, te će obojici značiti dolazak Vildoze kojim će se stvoriti zdrava konkurencija na treninzima i otvoriti mogućnost za ravnomjerniju raspodjelu minutaže, samim tim i manju potrošnju na utakmicama.

Kladionica Mozzart na pobjedu domaćina daje kvotu 1.10. Pogledajte sve ostale kvote na Mozzart Bet siteu i odigrajte online.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.