KK SLOBODA TUZLA

Džemić pred duel sa Borcem: Sretni smo što počinje liga, iako nikada nismo imali veći broj povrijeđenih igrača

Sutra će biti i par juniora u sastavu tima, i morat će podnijeti teret, rekao je trener Tuzlaka

Džemić (desno): Ono što nam predstavlja problem jeste situacija u timu sa nikad većim brojem povrijeđenih igrača. FENA

G. Š. / FENA

28.10.2022

Košarkaši tuzlanske Slobode će u 1. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine na parketu dvorane Mejdan odmjeriti snage sa starim rivalom - Borcem iz Banja Luke. 

Igrački kadar

Pred ovu utakmicu stručni štab Tuzlaka ima ogromnih problema. Zbog povrede ne mogu računati na kapitena Đorđa Lelića i Adija Alikadića, a pod upitnikom je i Nikola Jeftić.

- Prije svega sretni smo što liga počinje. Ono što nam predstavlja problem jeste situacija u timu sa nikad većim brojem povrijeđenih igrača. Moram biti iskren kao što smo sretni zbog početka lige lige tako ostaje veliki žal što nećemo biti kompeletni u derbiju na startu prvenstva - kaže Nedim Džemić, trener Slobode.

Priliku za igru dobit će mlađi igrači...


Kombinovani tim

-  Prinuđeni smo da sutra igramo u kombinovanom sastavu, zbog povrijeđenih Lelića, Alikadića i Jeftića. Suvišno je govoriti koliko će nam nedostajati. Sutra će biti i par juniora u sastavu tima, i morat će podnijeti teret. Moraju dati sve od sebe s obzirom čiji dres nose. Ovim putem zamolio bih publiku da dođe u što većem broju u pruži podršku ekipi u derbiju sa Borcem - zaključio je Džemić.

Utakmica Sloboda - Borac igra se u subotu sa početkom u 19 sati u dvorani Mejdan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.