NBA LIGA

Rekord karijere briljantnog Adetokumba

Zvijezda Milvokija odigrala monstruoznu partiju

Adetokumbo: Brojao do 55. TWITTER

Piše: A. V.

4.1.2023

Večer u NBA ligi obilježio je Janis Adetokumbo (Giannis Antetokounmpo) koji je u pobjedi svojih Milvoki Baksa nad Vašington Vizardsima s 123:113 ubacio 55 poena što je njegov rekord karijere.

Grčki košarkaš je upisao i deset skokova i sedam asistencija. Adetokumbo sada ima najmanje 40 poena, deset skokova i pet asistencija u svakoj od posljednje tri utakmice koje je odigrao.

Adetokumba je najbolje pratio Bruk Lopes (Brook Lopez) s 21 poenom, 12 skokova i šest blokada, a pobjedi je doprinio i Bobi Portis (Bobby) s klupe koji je ubacio 17 poena uz 13 skokova.

Najbolji učinak u Vašingtonu, koji je prekinuo niz od pet pobjeda, imao je Kristaps Porzingis s 22 poena, dok je dva manje ubacio Kajl Kuzma (Kyle).

Noć iza nas donijela je i ubjedljiv poraz lidera Istočne konferencije i trenutno najboljeg tima NBA lige, Boston Seltiksa.

Tim iz Masečusetsa je rezultatom 150:117 razbijen u gostima kod Oklahoma Siti Tandera, koji je postavio rekord po broju poena otkako je ovaj NBA tim preseljen u Oklahomu.

Tander, koji je igrao bez svog najboljeg strijelca ove sezone Šaja Gildžesa Aleksandera (Shai Gilgeous-Alexander), do pobjede je vodio Džoš Gidi (Josh Giddey) s 25 poena, a još četvorica igrača postigla su više od 20 poena. Lugenc Dort (Luguentz) je dodao 23, dok su po 21 poen postigli Džejlen Vilijams (Jalen Williams), Tre Men (Mann) i Ajzea Džo (Isaiah Joe).

U timu Bostona najbolji su bili Džejlen Braun (Jaylen Brown) s 29 i Džejson Tejtum (Jayson Tatum) s 27 poena.

Najuzbudljiviji meč odigrali su Juta Džez i Sakramento, a Kingsi su slavili u gostima sa 117:115 zahvaljujući košu Dearona Foksa (De'Aaron Fox) u posljednjoj sekundi.

Foks je utakmicu završio sa 37 poena, dok je Damantas Sabonis upisao 21 poen, 14 skokova i osam asistencija u trećoj pobjedi Sakramenta u posljednje četiri utakmice. U timu Jute, koja je doživjela peti poraz u nizu, najbolji je bio Lauri Markanen Lauri Markkanen) s 28 poena, dok je Džordan Klarkson (Jordan Clarkson) dodao 24.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.