HRVATSKI REPREZENTATIVAC

Fenomenalni Bogdanović vodio Detroit do pobjede protiv NBA prvaka

Utakmica je završila 122:119, a Bogdanović je ubacio 29 koševa za svoju ekipu

Bojan Bogdanović. Printscreen

H. J. I.

5.1.2023

Bojan Bogdanović odigrao je jednu od svojih najboljih utakmica ove sezone, a njegovi Detroit Pistonsi su tricom u posljednjoj sekundi svladali aktualne NBA prvake Golden Stejt Voriorse. Utakmica je završila 122:119, a hrvatski reprezentativac ubacio je 29 koševa za svoju ekipu, omjerom 10:30 i dalje najslabiju u NBA ligi.


Bogdanović je odigrao nešto više od 33 minute, a iskoristio ih za svoj najbolji napadački učinak u posljednjih 12 utakmica, odnosno otkako je sredinom prošlog mjeseca LA Lejkersima ubacio 38 koševa. Za razliku od tog susreta, Detroit je u ovom slavio. Šuterski moćnu večer Bogdanović je završio s 10/15 iz igre, od čega sjajnih 5/6 za tri poena. Ubacio je i četiri od pet lopti s crte slobodnih bacanja, a imao i četiri skoka i pet asistencija.

Dramatična završnica

Bez promašaja iz igre bio je Jalen Duren koji je pogodio svih osam pokušaja i susret završio s 18 poena. Imao je i 11 skokova, a slavit će Detroit i Sadika Beja (Saddiq Bey) čiji je ubačaj i donio pobjedu Pistonsima u ludoj završnici.

Detroit je 4.2 sekunde prije kraja imao tri koša prednosti, a onda je Klej Tompson (Klay Thompson) ubacio tricu za poravnanje rezultata na 119:119. U preostaloj sekundi do kraja susreta Pistonsi su izveli loptu sa strane, prihvatio ju je Bej i zabio za pobjedu. Ubacio je 17 poena.

Andre Iguodala, Endrju Vigins (Andrew Wiggins) i Stiven Kari (Stephen Curry) samo su neki od igrača na koje Variorsi u ovom susretu nisu mogli računati. Većinu napadačkog tereta na sebe su preuzeli Tomson (30 poena) i Džordan Pul (24).

Poraz Sansa

Finiks Sansi poraženi su kod Klivlenda 88:90 košem Evana Moblija (Mobley) četiri sekunde prije kraja. Bio mu je to tek drugi ubačaj iz igre na susretu u kojem je šutirao 2/8. Dario Šarić bio je u petorci Sansa, odigrao nepunih 19 minuta i ostvario učinak od 10 koševa i četiri skoka. Karis Levert (Caris LeVert) je ubacio 21, a Donovan Mičel (onovan Mitchell) 20 poena uz devet asistencija za Kavse.

Sanse su predvodili Kris Pol (Chris Paul) s 25 koševa i osam asistencije te Diandre Ajton (Deandre Ayton) s 15 poena i 18 uhvaćenih lopti.

Tabela. SofaScore

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.