NBA LIGA

Velikim preokretom do pobjede: Embid bolji od Jokića

Džoel Embid je imao 47 poena, 18 skokova i pet asistencija, a Jokić 24 poena, devet asistencija, osam skokova

Embid bolji od Jokića. AP Photo/Derik Hamilton

S. S.

29.1.2023

Nakon serije od devet uzastopnih pobjeda Denver Nagetsi su sada ušli u negativan niz. Večeras su doživjeli treći poraz u posljednje četiri utakmice i to na gostovanju Filadelfiji. Rezultat je bio 126:119.

Ipak, Denver je i dalje prvi na Zapadu sa 34 pobjedde i 16 poraza.

Ovim mečom Filadelfija je nastavila seriju pobjeda, a ovo je njihova sedma, čime nastavljaju trku s vodećim Bostonom na Istoku.

Denver vodio veći dio meča

Denver je imao rezultatsku prednost u najvećem dijelu ove utakmice. Jokić i ekipa su kontrolisali i igru i rezultat, a njihovo vodstvo se lagano uvećavalo kako je meč odmicao.

Međutim, sve počinje da se mijenja od trenutka kada je Denver poveo sa 99:84. Predvođena fantastičnim Embidom, Filadelfija započinje seriju 14:0 i na početku posljednjeg kvartala domaći stižu na samo poen zaostatka - 99:98. Embid u tom periodu gotovo ništa nije mogao da promaši.

Siksersi tada prave preokret i na oko tri minuta prije kraja poveli su sa 115:110.

Jokić griješio u završnici

Ni novi tajm-aut nije pomogao gostima, jer Tobajas Heris pogađa trojku za + osam'. Marej je smanjio na 118:112, ali onda Jokić gubi loptu, pa se domaći vraćaju na osam poena razlike.

Denver se definitivno vratio u igru kada je na minut i po prije kraja Koldvel-Poup pogodio trojku i smanjio na 120:117.

Međutim, na ulasku u posljednji minut Jokić ponovo gubi loptu u napadu, što je surovo kaznio Embid, koji je pogodio trojku i riješio pitanje pobjednika.

Na kraju, Džoel Embid se zaustavio na 47 poena, 18 skokova i pet asistencija za 38 minuta na terenu i šut iz igre 18/31.

Dabl-dabl ulčinak imao je i Harden koji je meč završio sa 17 poena i 13 asistencija.

Na drugoj strani, Jokić 24 poena, devet asistencija, osam skokova, ali je greškama u finišu pokvario utisak. Marej je upisao 22, a Porter 20 poena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.