SKENDERIJA

Igokea ubjedljivom pobjedom nad Širokim osvojila Kup BiH

Deseti trofej ovog takmičenja za tim iz Aleksandrovca

S finalnog duela u Skenderiji. Fena

N. R.

19.2.2023

Košarkaši Igokee i Širokog sastali su se danas u finalnoj utakmici Kupa Mirza Delibašić u maloj dvorani KSC Skenderije.

Ubjedljivu pobjedu na kraju je slavio tim iz Aleksandrovca rezultatom 76:49.

Skromna posjeta. N. Ridžal

Igokea je na krilima Milosavljevića i Marića održavala svoju prednost tokom druge četvrtine. Igrači Širokog su pravili mnogo grešaka u fazi napada, a to je Igokea iskoristila tako sto je privela prvi dio utakmice u svoju korist rezultatom 38:31.

Prve poene kao i na početku utakmice postigla je Igokea. Na tri minute i 25 sekundi do kraja trener Širokog je zaradio tehničku grešku nakon burne reakcije jer nije dosuđen faul za njegovu ekipu. Igokea je sjajno odigrala treću dionicu utalmice i tako povećala svoje vodstvo na 17 razlike (59:42), što je i najveca prednost ekipe iz Laktaša.

Igokea je zadnju četvrtinu privela rutinski, a igrači Širokog su kako je utakmica odmicala izgledali sve umorniji i nisu mogli parirati ekipi Igokee.

Kod Igokee su četiri igrača postigla po 10 poena - Haris Delalić, Nikola Tanasković, Nikola Marić i Stefan Đorđević. Najbolji kod Širokog s 14 poena bio Daišon Najt (Daishon Knight).

Ovo je za tim iz Aleksandrovca bio deseti trofej namijenjen osvajaču Kupa BiH.

S finalnog duela u Skenderiji. N. Ridžal

Posjeta bi vjerovatno bila nešto veća da je domaćin završnice turnira, ekipa Bosne uspjela jučer izboriti finale.

Utakmica je počela intoniranjem himne BiH i minutom šutnje za žrtve zemljotresa u Turskoj.

Prva četvrtina je počela vodstvom Igokee, ali nakon toga su obje ekipe igrale s puno grešaka i promašaja u fazi napada. Zadnjih pet minuta igralo se koš za košem. Na 2:50 minute do kraja Široki je došao do prvog izjednačenja, ipak, prva dionica završila je vodstvom 21:16 u korist Igokee

Široki je nešto bolje ušao u drugu dionicu, a prve poene za Igokeu u drugoj četvrtini nakon tri minute bez koša postigao je Nenad Nerandžić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.