NBA LIGA

Šta se dešava sa Denverom: Nagetsi vezali četvrti poraz

Jokić je bio najefikasniji igrač Denvera sa 28 poena uz osam skokova i sedam asistencija

Nikola Jokić. Printscreen

H. J. I.

15.3.2023

Nikola Jokić je navikao svjetsku javnost da od noći do noći bez velikih problema dolazi do tripl-dabl učinka. I ne samo fanove, već i svoj Denver koji je totalno povukao ručnu između utorka i srede, te pretrpio četvrti vezani poraz u NBA ligi - ovog puta od Toronta 125:110.

Nagetsi nisu imali vođstvo niti jednom u meču sa Reptorsima i jeste došao novi poraz, ali se u ofanzivnom dijelu ništa ne može zamjeriti srbijanskom reprezentativcu.

Jokić je bio najefikasniji igrač Denvera sa 28 poena uz osam skokova i sedam asistencija. Šut za dva je završio na 10/12 sa jednom promašenom trojkom uz 8/8 sa slobodnih bacanja za nešto manje od 35 minuta provedenih na terenu.

I pored partije u kojoj je Toronto imao čak +23 već u drugoj minuti druge četvrtine, Denver je imao jedan udar koji je umalo prerastao početkom posljednje dionice u totalni preokret.

Došlo se na samo -3 (98:95) i publika se totalno uključila u meč. Manje trominutno rezultasko remplanje i onda povratak na dvocifrenu razliku koja je na kraju i završila na velikoj cifri.

Za to je najzaslužniji Fred VanFlit koji je bio najbolji igrač meča sa 36 poena uz tri skoka i sedam asistencija.

Denveru je sada potrebno hitno buđenje, jer se u samo sedam dana totalno istopila nedodirljiva razlika na Zapadu. Memfis je prišao na četiri pobjede i dva meča manje i vrh konferencijske tabele je sada kompromitovan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.