PRED START PLEJ-OFA

Bogdanović odigrao meč sezone: Sa pet trojki nosio Atlantu do važne pobjede

Srbijanski šuter je bio poprilično raspoložen što je vidjela odbrana Čikago Bulsa

Bogdan Bogdanović. Printscreen

H. J. I.

5.4.2023

Ekipa Atlanta Hoksa došla je do veoma važne pobjede u NBA ligi, čime su praktično i osigurali poziciju iznad protivnika pred početak plej-ofa. Atlanta je predvođena Bogdanom Bogdanovićem slavila na gostovanju Čikago Bulsima sa 123:105, gdje je najefikasniji bio upravo srbijanski košarkaš.

Bogdan je praktično odigrao partiju sezone onda kad je bilo najpotrebnije i u direktnom duelu sa rivalom koji se nalazio na samo jednu pobjedu zaostatka, osigurao je svom timu bolju poziciju u odnosu na Čikago.

Atlanta bolje otvorila meč

Bulsi će sada izvjesno ostati na 10. poziciji pred start plej-ina, dok će Atlanta nastaviti da se bori za svoj proboj koji može dospjeti sve do šeste pozicije, ako joj se poklope rezultati, a i ako slave u preostala tri meča.

Atlanta je bila ta koja je bolje otvorila meč i koja je već poslije uvodnih 12 minuta imala prednost od 10 poena, bilo je 36:26. Vođstvo je minimalno uvećano i poslije druge dionice, dok je održano i tokom treće.

Čikago nije imao rješenje za sjajne Hokse, koji su i maestralnom posljednjom dionicom samo potvrdili ovu veoma važnu pobjedu.

Bogdanović najbolji u ekipi

Za tako nešto, zasluge idu upravo srbijanskom reprezentativcu Bogdanu Bogdanoviću, koji je postigao 26 poena, čime je bio i najbolji u svojoj ekipi. Bogdanović je izuzev poenterskog učinka zabilježio i četiri skoka i pet asistencija, a pogodio je i čak pet trojki na meču.

Podršku je imao u Dižonteu Mariju sa 17 poena i Sadiku Beju koji je postigao 18. Izuzetan pod košem je bio i Klint Kapela sa 13 poena i 14 skokova. Bulse je predvodio Zak LaVin sa 26 poena, dok je Demar Derozan postigao 21. Odličan je bio i Nikola Vučević sa 19 poena i 10 skokova.

Ovo je bila i jedna od najboljih partija u sezoni za Bogdana Bogdanovića, koji je određeni dio iste propustio zbog koljena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.