NBA LIGA

Netsi odigrali 82 utakmice, njihova zvijezda 83

Tačnije, zvijezda Netsa je 42. igrač u historiji NBA lige koji je odigrao 83 ili više utakmica u istoj sezoni

Mikal Bridžes: Sa jučerašnje utakmice. AP

A. O.

10.4.2023

Mikal Bridžes (Bridges) za samo četiri sekunde imao je neobično postignuće u NBA ligi u utakmici izmđeu Philadelphia 76ersa i Brooklyn Netsa.

Nakon prekršaja koji je napravio nakon podbacivanja prve lopte napustio je teren, ali i te četiri sekunde bile su dovoljno da napravi ono što je želio. Ove sezone je nastupio u svojoj 83. utakmici.

Budući da sve franšize u NBA ligi igraju 82 susreta kroz osnovni dio sezone, jasno je da je Bridžesovo postignuće neuobičajeno, ali ne može se reći da je i nikad viđeno. Tačnije, zvijezda Netsa je 42. igrač u historiji NBA lige koji je odigrao 83 ili više utakmica u istoj sezoni.

Bridžes je u utakmici, koju su igrali mahom igrači iz drugog plana, nastupio samo kako bi produžio svoj niz odigranih utakmica u kojima je mogao nastupiti. Trenutno je na 392 uzastopne. Usput se dogodilo i da mu je to bila 83. u ovoj sezoni.

Do nje je došao tako da su ga Netsi uzeli od Phoenix Sunsa kao dio razmjene za Kevina Duranta. Dotad je za Sunse već bio odigrao 56 utakmica, a do kraja osnovnog dijela sezone za Netse skupio još njih 27.

Posljednji igrač koji je odigrao više od 82 utakmice u sezoni bio je Josh Smith 2014./15. Nastupao je tada za Detroit Pistonse i Houston Rocketse. Briges je u ovoj sezoni na prosjecima od 20.1 koša, 4.4 skoka i 3.3 asistencije po utakmici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.