NBA LIGA

125 kilograma čiste sile: Debeljuškasti košarkaš zabio 42 poena za Memfis

Jedan od onih koji je iskoristio priliku je dvadesetogodišnji centar Memfis Grizlisa, Kenet Keni Lofton

Lofton: Upisao 42 poena za Memfis. AP

N. H.

10.4.2023

Posljednji dan regularne sezone NBA lige nije donio previše interesantnih duela, pošto su većinom priliku dobijali košarkaši koji imaju slabiju minutažu.

Jedan od onih koji je to iskoristio je dvadesetogodišnji centar Memfis Grizlisa, Kenet Keni Lofton (Kenneth Kenny).

Debeljuškasti Lofton svojim izgledom i ne podsjeća baš na profesionalnog košarkaša, ali je pokazao da je izuzetno talentovan za igru pod obručima. U NBA ligu je stigao sa koledža Luizijana Tek gdje je na svojih 198 centimetara bio težak više od 135 kilograma.

To ga je i dovelo u žižu javnosti. Ipak, dolaskom u Memfis je smršao oko 10 kilograma, ali se na njemu i dalje vidi višak kilograma. 

Za Memfis je ove sezone skupio 24 nastupa i prosječno je dobijao tri minute. On je ipak svoje kaljenje prošao u G Ligi, razvojnoj ligi NBA timova.

Sinoć mu je trener Tejlor Dženkins (Taylor Jenkins) protiv Oklahoma Siti Tandera dao 40 minuta za igru, a Lofton je uzvratio sa čak 42 poena i 14 skokova. Oni koji su ga gledali znaju da je izrazito pokretljiv, pogotovo kada se uzme težina u obzir, a pokazao je i da ima solidan šut sa distance.

Sinoćnja partija će mu dobro doći da još više pažnju skrene na sebe, ali za ozbiljniju karijeru će morati razmisliti o gubitku kilograma, pošto će ga ovakva fizionomija izdati s vremenom i postat će previše trom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.