NBA LIGA

Memfis i Milvoki bez glavnih zvijezda izjednačili u seriji na 1:1

Memfis je od početka meča poveo i vodstvo nije ispuštao sve do kraja

Memfis savladao Lejkerse. AP Foto / Brandon Dill

S. S.

20.4.2023

Košarkaši Memfis Grizlisa pobijedili su na domaćem parketu LA Lakerse 103:93 te su time izjednačili na 1-1 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije.

Memfis nije bio u ugodnoj situaciji na startu druge utakmice. Iza sebe je imao poraz u prvom domaćem meču, a u drugom dvoboju nije mogao računati na Ža Moranta, svog najboljeg igrača, zbog povrede ruke.

Memfis je od početka meča poveo i vodstvo nije ispuštao sve do kraja. Nakon prve četvrtine domaćin je imao vodstvo 30:19, a tokom treće dionice bilo je i 20 poena razlike za Memfis.

Smanjili na -6

Gosti iz Los Anđelesa su uspjeli zaprijetiti u posljednjoj četvrtini, smanjili su na -6, ali dalje od toga nisu došli.

Svi igrači prve petorke Memphisa ubacili su dvocifren broj poena. Najbolji su bili Tilmen s 22 poena i 13 skokova te Džekson Jr. koji je ubacio 18 uz devet skokova. Džons je dodao 10 poena.

Kod LA Lejkersa LeBron Džejms je ubacio 28 poena uz uhvaćenih 12 lopti.

Uvjerljivi i napadački nadahnuti bili su košarkaši Milvokija, koji su savladali pred svojim navijačima Majami 138:122 i time također izjednačili na 1:1 seriju u Istočnoj konferenciji.

Velika prednost na poluvremenu

Milvoki je izgubio prvi domaći susret, a u drugom je igrao bez svog najboljeg igrača Janisa Adetokumba koji je povrijedio leđa tokom prvog meča, ali to ih nije ni malo omelo te su uvjerljivo ostvarili premijernu pobjedu u doigravanju.

Sve je bilo riješeno nakon prvog poluvremena kada je Milvoki imao prednost od čak 81:55. U prvom poluvremenu domaći igrači su imali šut iz igre 60 posto te čak 57 posto za tri poena. U prve 24 minute su Holidej (21) i Lopez (19) kombinirano ubacili 40 poena.

U posljednjoj četvrtini Milvoki se potpuno opustio pa su gosti s Floride uvjerljivi zaostatak do kraja učinili prihvatljivim.

Džru Holidej je postigao 24 poena uz 11 asistencija i pet skokova, a Bruk Lopez 25 koševa.

Prvi strijelac Majamija je bio Džimi Batler s 25 poena, dok je Bem Adebajo dodao 18 uz pet skokova.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.