NBA LIGA

Sansi odnijeli pobjedu nad Klipersima: Do kraja utakmice bilo neizvjestno

Kevin Durant bio je najbolji igrač u pobjedničkoj momčadi s 31 poenom, 11 skokova i šest asistencija

Sansi su onda napravili seriju 9:0, otišli na +13. Twitter

E. A.

23.4.2023

Košarkaši Finiks Sansi (Phoenix Sunsa) pobjedom 112:100 na gostovanju u Los Anđelesu (Los Angelesu) poveli su 3:1 u seriji protiv Los Anđeles Klipersa (Clippersa) u prvom krugu play-offa NBA lige. 

Utakmica je rezultatski bila neizvjesna do zadnjih pet i pol minuta u koje su gosti ušli s četiri poena prednosti (100:96). Sansi su onda napravili seriju 9:0, otišli na +13 (109:96) i mirno priveli susret kraju.

Oslabljeni Klipersi

Kevin Durant bio je najbolji igrač u pobjedničkoj momčadi s 31 poenom, 11 skokova i šest asistencija, a nije mnogo zaostajao ni Devin Boker (Booker) s 30 poena, devet skokova i sedam asistencija. Kris Paul (Chris Paul) je spojio 19 poena i devet asistencija, a Deandre Ajton (Ayton) je imao 15 poena, 13 skokova i dvije blokade.

Kod oslabljenih Klipersa (Clippersa), koji su ponovno bili bez Kavhija Leonarda (Kawhija), najbolji je bio Rusel Vestbrok (Russell Westbrook) s 37 poena i šest skokova, ali nije imao dovoljno suigrača koji bi ga mogli pratiti.

Zubac došao da četri poena 

Hrvatski reprezentativac Ivica Zubac u igri je proveo 24:25 minuta te došao do četiri poena i devet skokova. 

Imao je i po jednu asistenciju, ukradenu i izgubljenu loptu.

Serija se sada ponovno seli u Finiksi, gdje će biti odigrana peta utakmica u noći s utorka na srijedu (4 sata) po srednjoevropskom vremenu, u kojoj Sansi mogu osigurati plasman u konferencijsko polufinale, u kojem će ih najvjerojatnije čekati Denver Nagetsi (Nuggetsi).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.