TRENER PARTIZANA

Obradović nakon velike pobjede protiv Musinog Reala: Nema opuštanja, sljedeća utakmica je ključna

Ovo nije Kevinu prvi put, a nadam se da nije ni posljednji, rekao je

Željko Obradović nakon meča. Telegraf.rs

S. S.

26.4.2023

Košarkaši Partizana savladali su Real našeg Džanana Muse na gostovanju u Madridu 89:87 u prvom meču četvrtfinalne serije Eurolige i tako obezbijedio najmanje dva meča u Areni.

Nakon meča, trener Partizana Željko Obradović je istakao da je njegov tim odigrao dobar meč.

- Dobar meč, oba tima su mogla da ostvare pobjedu. To je košarka. Neke stvari se dešavaju u posljednjim sekundama. Zaista sam sretan kako se tim borio tokom 40 minuta – rekao je.

Panterova odluka

Potom je prokomentarisao i igru Kevina Pantera za španske medije.

- To je bila njegova odluka. Ovo nije Kevinu prvi put, a nadam se da nije ni posljednji. Igrao je jako dobro, zato je nevjerovatan igrač, donosio je dobre odluke. Atmosfera je bila nevjerovatna danas, želim da se zahvalim ljudima u Madridu, kao i publici koja je došla da bodri Partizan, želim da im se zahvalim – poručio je Obradović.

Obradović je odgovarao i na pitanje medija iz Srbije.

- Najpozitivnije je što smo pobijedili. Ljepota košarke je ono što krase ovu utakmicu. Mnoge stvari se dešavaju u zadnjim sekundama, i našem vodstvu, koš i faul za njih. Onda, lopta dolazi Kevinu koji je igrač koji je mnogo puta do sada odlučio utakmicu. Generalno, ekipa se borila i na tome sam najzadovoljniji.

- Imali smo neki plan za utakmicu, koji je poremećen što je Smailagić rano dobio faulove, u drugom poluvremenu Zek. Ali, našli smo način da ne trpimo. Real Madrid je ozbiljna ekipa. Imali smo problema u postu, primili smo dosta problema iz igre jedan na jedan. Problem je bio i skok. Na kraju smo završili utakmicu zahvaljujući šutu za tri poena.

Devet posjeda manje

Dodao je da je Real imao devet posjeda više od Partizana.

- To bi moralo da izgleda neuporedivo bolje. U drugoj utakmici mislim da bi trebalo da igramo bolje i neuporedivo pametnije. Najpozitivnija je ova pobjeda i hvala ovim divnim ljudima koji su došli. Najpozitivnije od svega je što imamo dvije utakmice u našoj Areni. Serija je otvorena, nemamo ni jedan razlog da mislimo da smo previše uradili. Igramo protiv tima koji je jedan od glavnih favorita da osvoji Evroligu - istakao je Obradović.

Kaže da su neki igrači unosili agresivnost.

- Madar je bio važan u drugom poluvremenu svojom agresivnošću. Kada se dobije ovakva utakmica treba čestitati cijelom timu.

Potom, Obradović je istakao da nema opuštanja u sljedećem meču jer se u Areni igraju dva meča.

- Najveću grešku koju bismo mogli da napravimo jeste da igramo opuštenije sljedeću utakmicu. To je prvo što sam rekao igračima u svlačionici. Sljedeća utakmica je ključna - zaključio je Obradović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.