TRENER PARTIZANA

Obradović o odlaganju meča s Realom: Velika tragedija, ali kad drugo da igramo?

Real ima obaveze u prvenstvu, mi ovdje. Sve bi moralo da se pomjeri, poručio je Žoc

Obradović: Svi smo u nevjerici. AP

E. Ć.

3.5.2023

Košarkaši Partizana odradili su posljednji trening uoči sutrašnjeg meča, 4. u plej-of seriji protiv Real Madrida.

Tokom treninga "crno-bijelih", novinarima se obratio trener Partizana Željko Obradović koji se dotakao masakra u školi u Beogradu, u kojem je Kosta Kecmanović ubio osmero đaka i čuvara škole, te ranio još najmanje sedam osoba.

- Danas je stigla vijest o velikoj tragediji. Nevjerovatno, svi smo bili u nevjerici i želim da izrazim saučešće svim porodicama nastradale djece. Velika tragedija - rekao je Obradović.

Potom je Žoc komentarisao eventualno odlaganje utakmice. Već je najavljeno kako neće biti pjesama i navijačkoj spektakla u Areni.

- Ne znam šta da kažem, problem je ogroman. Kad bismo mi mogli da igramo? Rečeno je da će biti tri dana žalosti. Real ima obaveze u prvenstvu, mi ovdje. Sve bi moralo da se pomjeri. Može da se desi da se igra i pet meč... Ne znam, koliko sam shvatio mi ćemo igrati sutra - istakao je Obradović.

Potom je Obradović govorio o samoj košarci i plej-of seriji.

- Bila je analiza, i dalje stojim iza toga da smo odigrali jednu od najlošijih utakmica u posljednjih nekoliko mjeseci što se tiče napada. Nismo imali taj ekstra pas, čak igrajući i tako došli smo do toga da je jedan posjed odlučio. 

Moramo da igramo pametnije i bolje. Treba igrati pametnije i shvatiti da je meč 40 minuta i da je svaka lopta važna. To je jedini način. Što se tiče atmosfere, kakva god da bude, morat ćemo da damo sve od sebe. 

Da nađemo sve ono što nosimo unutra. Ogromna šansa je ispred nas da se kvalifikujemo na Fajnal for.

Trener Partizana je potvrdio i lošu vijest za "crno-bijele".

- Aleksa je povrijedio ruku i ide u petak na operaciju. Druga ruka, ista stvar od prošli put. Pretpostavke ću da će možda biti manja pauza. Desilo se, eto, nažalost opet Aleksi. I to je dio svega ovoga - poručio je Obradović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.