IZDALI SAOPĆENJE

Vlasti će snositi troškove sahrane ubijenih u Beogradu, zahvalili se Dončiću

Grad Beograd je, od momenta kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih, u komunikaciji s njima, naveli su u saopćenju

Dončić: Velikodušna gesta. AP

E. Ć.

5.5.2023

Reprezentativac Slovenije Luka Dončić neće snositi troškove sahrane ubijene djece i čuvara OŠ "Vladislav Ribnikar", jer je Grad Beograd danas saopćio kako će oni pokriti sve troškove.

Zvijezda Dalas Maveriksa se velikodušno ponudila da plati troškove sahrane svih žrtava masakra u školi u Beogradu. Objavom o svojoj želji oduševio je javnost, kako u regionu, tako i u svijetu.

- Grad Beograd zahvaljuje porodici Luke Dončića na izrazima saučešća i javno izrečenoj želji da snosi troškove sahrane poginulih đaka OŠ "Vladislav Ribnikar".

Grad Beograd je, od momenta kada je gradonačelnik najavio svaku vrstu pomoći porodicama stradalih, u komunikaciji s njima i jedna od prvih stvari koja je dogovorena jesu pokrivanje svih troškova i organizacije sahrana, kao i da nadležne službe već pripremaju organizacione detalje u vezi sa sahranom - saopćeno je iz Grada Beograda.

Podsjećamo, Kosta Kecmanović je u srijedu ujutro došao naoružan u OŠ "Vladislav Ribnikar" i otvorio vatru. Tom prilikom je ubio osmero đaka i čuvara, dok je ranio još šest učenika i učiteljicu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.