SVAĐA JE U PROŠLOSTI

Gospodski potez Pantera: Nakon utakmice prišao Ljulju i Musi, te im uz zagrljaj čestitao pobjedu

Panter, Ljulj i Musa su pokazali da je sve ostalo u prošlosti i da je ovo više od košarke

Panter: Iskreno čestitao Musi i Ljulju. Screenshot/Twitter

N. H.

11.5.2023

Real Madrid i Partizan su završili seriju plej-ofa Eurolige, a ona je završila rezultatom 3:2 u korist Kraljeva. Od druge utakmice u centru pažnje su se našli Serhio Ljulj (Sergio Llull) i Kevin Panter (Punter).

Njihov sukob, uzrokovan faulom Ljulja na kraju druge utakmice, uzrokovao je tučnjavu, u kojoj su učestvovali gotovo svi košarkaši obje ekipe, pa je zato ta utakmica i prekinuta.

Panter nije igrao u trećoj i četvrtoj utakmici zbog suspenzije koju je zaradio udaranjem Džanana Muse, a oni su se na parketu ponovo našli tek u majstorici.

Ponovo je Ljulj čuvao kapitena Partizana. Tokom vremena provedenog na parketu bio mu je „u dresu“, ali nije bilo podlih poteza kao u prethodnoj utakmici. 

Oni su se tokom jedne akcije u drugom poluvremenu, uprkos tijesnom rezultatu, stigli i našaliti tokom jedne akcije. Panter je pogodio trojku od tablu, a potom je prstom pokazao na Ljulja i nešto mu kazao na šta su se obojica iskreno nasmijali (Ljulj je poznat po pogađanju takvih šuteva, pa postoji mogućnost da ga je Panter podsjetio na to).

Nakon kraja utakmice pokazali su cijelom svijetu da je ovo više od košarke. Snimak njihovog zagrljaja je već postao viralan, pogotovo među onima koji znaju šta se sve izdešavalo u drugoj utakmici. 

Nakon toga, kapiten Partizana je sportski prišao i Džananu Musi i uz zagrljaj mu čestitao prolazak.

Podsjećamo, Real je slavio sinoć u Madridu rezultatom 98:94, te se rezultatom 3-2 u seriji plasirao na Final Four u Kaunasu.

Tamo će igrati protiv Barcelone u polufinalu, dok će se u drugom polufinalnom paru sastati Olimpijakos i Monako. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.