ZMAJ ZNAO PROSLAVITI

Erupcija oduševljenja Džanana Muse nakon bitne pobjede

Musa je u pobjedi svoje ekipe bio najbolji pojedinac, a posebno se istakao u trećoj četvrtini kada je držao svoju ekipu "iznad vode"

Musa: Proslavio s navijačima. Screenshot / Sport Klub

N. H.

11.5.2023

Bosanskohercegovački košarkaš i član madridskog Reala emotivno je proslavio sinoćnju pobjedu svoje ekipe u majstorici plej-ofa Eurolige nad Partizanom.

Poslije utakmice je otišao među navijače svoje ekipe na tribine i s njima zajedno proslavio pobjedu, nakon povratka s ivice ponora.

Musa je kazao da nikada u karijeri nije doživio ništa slično i da su navijači bili ti koji su nosili njegov tim do pobjede.

S tim u vezi, odmah je postalo jasnije zbog čega je s njima proslavio pobjedu.

- Osjećaj je nevjerovatan, ovo mi je prvi put u životu da mi se desi ovakvo nešto. Nikad nisam vidio navijače ovako zagrijane i da prave ovakvu atmosferu. Nadam se da će nastaviti da nas prate ovako i u nastavku – dodao je Musa. 

Musa je sinoć bio najefikasniji igrač Reala i na kraju ubacio 20 poena, a posebno se istakao u trećoj četvrtini, kada je postigao 11 poena i preuzeo odgovornost i pogađao je važne šuteve, s kojima držao svoj tim „iznad vode“ i zadržao im nadu da mogu doći do pobjede, što se na kraju i desilo. 

Naš košarkaš je upisao 20 poena, šest skokova i četiri asistencije, a na terenu je proveo nešto više od 25 minuta igre. 

Real Madrid će na Final Fouru u Kaunasu igrati s Barcelonom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.