LEGENDA PARTIZANA TVRDI

Grbović: Vučić je zaslužan za 70 posto uspjeha Partizana, fanatično voli sport

Vučić je, stojim iza toga, strašno puno pomogao košarkaškom klubu Partizan, navodi Partizanova legenda

Vučić: Država stala iza svojih klubova. Instagram

D. H.

13.5.2023

Goran Grbović, legenda Partizana i jedan od najboljih košarkaša Jugoslavije osamdesetih, za Index.hr govorio je o posljednjim uspjesima košarkaškog kluba Partizan i tome koliko je država zaslužna oko 70 posto za rezultate ovog kluba. Podsjetimo, Partizan je ove godine igrao četvrfinale Eurolige, najjačeg evropskog takmičenja, u kojoj je nakon fantastične serije tijesno poražen od velikog Real Madira sa 3:2 u pobjedama.

Podržat će dobre planove

Direktor Štark Arene je otvoreno rekao koliko politika, odnosno Vučić, stoje iza kluba te da se on može smatrati najzaslužnijim za njegov uspjeh.

- Vučić je čovjek koji fanatično voli sport. Kad je sport u pitanju, kad je srpska reprezentacija u pitanju, kad se pojavi neko u srpskom sportu s planom i programom, Vučić će dati novac. Naravno, kad vidi da je taj plan dobar. Željko Obradović je sam po sebi program. Normalno je da je želio stati iza Partizana. U tom trenutku se sve zaboravlja, tko je navijač Zvezde, a tko Partizana. To je živa istina. Država je puno pomogla. Normalno, Partizan i dalje duguje ogroman novac zbog stvari koje su se dogodile u prošlosti – ističe Grbović.


Grbović: Legenda Partizana. Twitter

Država stoji iza kluba

Grbović navodi da ikao ga publika Partizana uglavnom ne voli, Vučić je jako puno dao klubu.

- Nemojte misliti da ga publika obožava, pa svakakve parole se u Areni mogu vidjeti i čuti, protiv njega i nekih drugih ljudi iz politike. Međutim, ono što je ključno, kad se bavimo sportom, onda se politika zaboravlja. Vučić je, stojim iza toga, strašno puno pomogao košarkaškom klubu Partizan. Država je stala iza njega i to se osjeća i danas. U samo četiri godine, 2018. i 2022. Beograd je organizirao Final Four Eurolige, a to nije mala stvar. Očito je netko iz vrha Eurolige shvatio da mi ovdje radimo ozbiljan posao. Nudili smo se i za vrijeme pandemije da u bubbleu organiziramo završni turnir, kad se malo ko želio baviti s tim. Država je stala iza toga, a radilo se o projektu koji nimalo nije bio jeftin. U jednom danu su sve potrebne garancije dali predsjednik i vlada Srbije. Svaka država leži na tri stupa - na nauci, odnosno tehnologiji, umjetnosti i sportu. Ne postoji četvrti stup. I nemojte misliti da Vučić pomaže samo nogomet i košarku, Zvezdu i Partizan. Vidi li da je u pitanju nešto ozbiljno i dugoročno kvalitetno, pomoći će. Zvezda je igrala Euroligu više od deset godina, također uz veliku pomoć države. Problem Partizana je bio taj što je bio devastiran klub proteklih desetak godina, sve do dolaska Mijailovića. Porezni dug je ostao i nije mali – upozorava Grbović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.