SELEKTOR KOŠARKAŠA

'Zmajevi' žele na Olimpijske igre: Bećiragić objavio spisak za pretkvalifikacije

Bosna i Hercegovina je u grupi sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala

Bećiragić: Pripreme kreću 23. jula. FIBA

E. Ć.

27.6.2023

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Adis Bećiragić odredio je širi spisak igrača na koje računa za olimpijske pretkvalifikacije.

Bećiragić je pozvao sljedeće igrače: Miralem Halilović, Jusuf Nurkić, Džanan Musa, Luka Garza, Amar Gegić, Sani Čampara, Edin Atić, Draško Knežević, Amsal Delalić, Aleksandar Lazić, Adin Vrabac, Ajdin Penava, Amar Alibegović, Haris Delalić, Kenan Kamenjaš, Ibrahim Durmo, Vojin Ilić, Emir Ahmedović, Đorđe Topolović, Adnan Arslanagić, Markus Lončar, Adi Zahiragić, Luka Jovanović i Rijad Avdić.

Naši najbolji košarkaši pripreme počinju 23. jula na Vlašiću, a do tog datuma će Bećiragić i njegovi saradnici skratiti spisak.

Podsjetimo, reprezentacija BiH učestvuje na jednom od dva evropska turnira pretkvalifikacija za Olimpijske igre. "Zmajevi" su u grupi B sa selekcijama Poljske, Mađarske i Portugala.

Utakmice ove grupe odigrat će se u poljskom gradu Glivice. Prve dvije ekipe iz grupe plasirat će se u polufinale (završnica turnira se također igra u Poljskoj), gdje će igrati s najbolja dva tima iz grupe A (Češka, Izrael, Estonija, Sjeverna Makedonija). U kvalifikacije za OI ide pobjednik turnira.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.