POLJSKA NAS NADIGRALA

Selektor Bećiragić nakon poraza "Zmajeva": Šutirali smo katastrofalno, sada nam se zakomplikovalo

Kako smo promašili čiste šuteve, ulazili smo u komplikovane akcije gdje smo tražili druga rješenja, istakao je Bećiragić

Bećiragić: Pravili smo greške. KS BiH

E. Ć.

14.8.2023

Košarkaši Bosne i Hercegovine izgubili su u drugom meču pretkvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre od domaćina, selekcije Poljske rezultatom 76:85.

Svoj komentar nakon meča dao je selektor "Zmajeva" Adis Bećiragić.

- Imali smo večeras jednu tešku utakmicu protiv Poljske koju smo izuzetno igrali u napadu. Izuzetno smo loše šutirali, što nas je dovelo u jednu paniku gdje mi nismo mogli da podnesemo pritisak koji su napravili na nas.

Veoma iskusno. Poljaci su ostavljali naša krila same koji su šutirali katastrofalno. Kako smo promašili te šuteve, ulazili smo u komplikovane akcije gdje smo tražili druga rješenja.

Također, pravili smo određene greške pogotovo na početku u odbrani kada smo ostavljali neke igrače u ćošku da budu sami.

Čestitke Poljacima, sada se nama zakomplikovalo. Nadamo se da će Poljska i Portugal igrati fer, onako kako se očekuje i da ćemo mi protiv Mađarske igrati puno bolje i plasirati se u polufinale.

Onda se nadam da ćemo mi i Poljaci da idemo dalje, da ćemo ih dočekati u finalu, a onda ćemo igrati puno bolje protiv njih - rekao je Bećiragić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.