NEKADAŠNJI "ZMAJ"

Bio je vojnik BiH i noćna mora Izraelaca: Znate li gdje je sada popularni Kikan

Elmedin Kikanović se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine 2018. godine

Kikanović: Sada igra za Al Rijad. Facebook

E. Ć.

18.8.2023

Košarkaši Bosne i Hercegovine večeras igraju polufinale pretkvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre 2024. godine u Parizu.

Protivnik je ekipa Izraela protiv koje imamo lijepu uspomenu s Eurobasketa 2015. godine. Tada su se "Zmajevi" vratili iz velikog zaostatka - imali su i -15, a onda je Elmedin Kikanović ubacio sjajnu trojku sa zvukom sirene za produžetke.

Kasnije je popularni Kikan poentirao u samoj završnici produžetka nakon asistencije Aleka Renfroa (Alex Renfroe) za pobjedu od 86:84.

Ususret večerašnjoj utakmici BiH i Izraela prisjetili smo se duela ovih dviju ekipa iz 2015. godine, ali i junaka tog meča Elmedina Kikanovića.

On od 2018. nije član reprezentacije Bosne i Hercegovine. Prethodno je 12 godina ponosno nosio dres naše domovine.

Debitovao je 13. avgusta 2006. godine u prijateljskoj utakmici protiv Mađarske.

- Prepuna bihaćka dvorana Luke i prvi poeni u najdražem dresu. Sa 17 godina, odnosno četiri godine nakon što sam počeo da se bavim košarkom, ostvario sam svoj san zaigravši u istoj ekipi s igračima koje sam dotad gledao uglavnom na televiziji ili bodrio s tribina tuzlanskog Mejdana, kada bi reprezentacija nastupala u Tuzli - naveo je svojevremeno Kikanović.

Kikanović: Za reprezentaciju igrao 12 godina. Facebook

Kikanović sada igra u dalekom Libanu za ekipu Al Rijada. Prethodno je bio u Kuvajtu. Karijeru je počeo u Sloboda Diti, a igrao je još za Crvenu zvezdu, Enisej, Nansi, Albu iz Berlina, Monako i Ormanspor.

Podsjetimo, večerašnja utakmica BiH - Izrael igra se od 20:30 sati. Omogućen je TV prijenos na FACE TV, a tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Avaz.ba.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.