STIGLO OBJAŠNJENJE

Nakon haosa u Bolonji i napada na simpatizere: Oglasila se Crvena zvezda

Ranije su srbijanski mediji objavili da su simpatizere Crvene zvezde napali navijači Rome iz osvete za napad iz februara ove godine

Navijači Zvezde. Sportal

E. Ć.

21.10.2023

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su poraženi na gostovanju kod Virtus Bolonje rezultatom 85:79 u 4. kolu Eurolige.

Bio je to treći vezani poraz Zvezde ove sezone, a nakon utakmice napadnuti su navijači crveno-bijelih. 

Ranije su srbijanski mediji objavili da su simpatizere Crvene zvezde napali navijači Rome, što se može smatrati osvetom za napad "Delija" na pristalice rimske "Vučice" u februaru ove godine. 

Zbog toga napada, oglasila se i ekipa Crvene zvezde.

- KK Crvena Zvezda primoran je da se oglasi, kako bi se definitivno prekinule sve spekulacije, slobodna tumačenja (pa i neistine) koje su od petka uvečer iznesene povodom napada na srbijanske studente u Bolonji u petak prije utakmice Eurolige Virtus – Crvena zvezda.

Organizovanog odlaska navijača Crvene zvezde u Bolonju nije bilo, niti je bilo ikakvog “navijačkog sukoba”! Simpatizeri, koji studiraju u inostranstvu, njih četvorica, koji su napadnuti tokom petka, u sopstvenoj režiji su doputovali u Bolonju. Klub je u kontaktu sa porodicama studenata, koji su nakon napada preventivno prebačeni u bolnicu, iz koje su odmah pušteni i osjećaju se dobro - saopšteno je iz KK Crvena zvezda.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.