ŽESTOKA KAZNA

Crvena zvezda kažnjena sa 62.500 eura, zatvoren i dio tribina

ABA liga je zbog propusta u organizaciji na prvoj utakmici kaznila Crvenu zvezdu novčano 27.500 eura

"Delije" su već dugi niz godina veliki Zvezdin problem. MN PRESS

M. K.

1.6.2022

Poslije razmijenjenih optužbi oba beogradska rivala u vezi suđenja na mečevima ABA lige, reagovao je i disciplinski organ regionalnog takmičenja.

Beogradski rivali Partizan i Crvena sedmica ovih dana su igrali derbije u ABA ligi, a nakon dva meča razmjenjeno je mnogo optužbi 

ABA liga je zbog propusta u organizaciji na prvoj utakmici kaznila Crvenu zvezdu novčano 27.500 eura. A zbog propusta u organizaciji druge utakmice crveno-bijeli su kažnjeni sa još 35.000 eura.

Uz ovih 62.500 eura Crvena zvezda je kažnjena i djelimičnim zatvaranjem dvorane na tri naredne domaće utakmice. A to djelimično zatvaranje se odnosi na dio Plave lože, 15 sjedećih mjesta VIP lože, čitav Parter 4 i prvih 10 redova Tribine A. 


To znači da bi kazna mogla da počne od eventualne pete utakmice finalne serije. Ako se finale završi ranije, onda će čitava kazna važiti za narednu sezonu.

Zvezda vodi u finalnoj seriji 2:0, a naredni treći meč igra se također u dvorani Aleksandar Nikolić, ali uz domaćinstvo Partizana, kao i u eventualnoj četvrtoj utakmici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.